Dňa 10.11.2018 sa uskutočnil prvý turnaj vo FIFE 19 v našom rodnom meste NITRA. Turnaj sa konal ako tradične v mestskom obľúbenom podniku “pečiatkáreň.”

Turnaja sa uskutočnilo 24 hráčov rozdelených do 4 skupín po 6 hráčov. Zo skupiny postupovali najlepší 4 hráči. Turnaj sa niesol v pokojnej a príjemnej nálade.

Skupinu A ovládol o lepší vzájomný zápas Karim Alam pred Ivom Šimonekom. Na treťom mieste sa umiestnil Adrián Grebáč so 7 bodmi. Štvrtý postupujúci bol “Borby” s 3 bodmi, ktorý porazil v priamom súboji o postup svojho protivníku Igora Vlacuhu najtesenjším rozdielom 1:0.

Skupina B – Alex Hoffman, tzv. čierny kôň turnaja vyhral bez najmenších problémov skupinu B keď ani raz neprehral. Na druhom mieste skončil nováčik Andrej Remeň, ktorý sa ukázal v pozitívnom svetle. Tretiu priečku obsadil Marián Kvasňovský. Štvrté postupové miesto si vybojoval známy Richard Papp. Zo skupiny sa nepodarilo postúpiť Milanovi Tomanekovi (6.) a s prekvapením ani Romanovi Peciarovi (5.).

Skupina C mala hneď dvoch favoritov na jasné umiestnenie a tí to aj potvrdili – Erik Toth (Faskiss) vyhral skupinu s 13 bodmi a hneď za ním skončil Niko Homola s 12 bodmi. Tretiu priečku obsadil tak isto nováčik Denis Filka a štvrtý postupujúcim bol trápiaci sa El Šipi. Piate miesto patrilo Marekovi Šedivému a najmenej sa darilo tentokrát Erikovi Babošovi.

Skupinu D ovládol jednoznačne “Xerang” – Michal Maťo. Za ním reprezentant Inaequalis Sussuri – Adam Ďurdiak, na treťom mieste skončil Lukáš Pánis a postupovú štvorku uzavrel Martin Gerhart. Postup o chlp ušiel Samovi Mečiarovi a tak isto Peťovi Kmilčíkovi.

 

OSEMFINÁLE:

Osemfinále zvládli takmer všetci favoriti okrem Sussuriho (Adam Ďurdiak) a Xeranga (Michal Maťo), ktorí sa s turnajom museli rozlúčiť. K nim sa pridal: Richard Papp, Martin Gerhart, Adrián Grebáč, Mário Borbély, Lukáš Pánis a Marián Kvasňovský.

ŠTVRŤFINÁLE:

Súboje štvrťfinále boli veľmi napínavé a nervytrhajúce. Napriek vyrovnanému zápasu sa turnajom musel rozlúčiť favorit na celkový triumf Karim Alam, ktorého porazil Denis Filka. Erik Tóth si aj proti Andrejovi Remeňovi udržal formu zo skupiny a tak pokračoval do semifinále. Alex Hoffman už nestačil na prirpaveného Nika Homolu a El Šipi stroskotal na Ivanovi Šimonekovi.

SEMIFINÁLE:

Erik Tóth si viac menej hladko poradil s Denisom Filkom a tak v skvelej forme postúpil až do finále a čakal na svojho súpera z dvojice Homola/Šimonek – tento duel bol nesmierne vyrovnaný, ale nakoniec ho lepšie zvládol Niko Homola.

Vo finále si to medzi sebou rozdali hráči, ktorí sa stretli aj v skupine, tam lepšie zvládol zápas Erik Toth v pomere 4:2 a vo finále si udržal skvelú formu a aj finálový zápas vyhral 3:2 !

Tretí skončil Denis Filka, ktorý porazil I. Šimoneka.

 

Výsledky a foto nájdete TU: OPEN Cup NITRA

 

Víťazom GRATULUJEME a tešíme sa na ďalší turnaj už ČOSKORO.