Ako je už známe, FIFALEAGUE má tiež svoje slovo vo svete e-sportu a okrem organizovania turnajov dobýja prvé miesta na nielen slovenských ale aj medzinárodných turnajoch. Tím, ktorý zastupuje FIFALEAGUE sa skladá z 3 hráčov, pričom každý zastupuje inú platformu. Manažérom/Kapitánom esport tímu je Adam “Sussuri” Ďurdiak, ktorý spravuje chod tímu a hľadá nové talenty, ktoré môžu preraziť vo svete FIFA. Jeho spoluhráčmi sú Adrián “RAPID” Havrlent, ktorý zastupuje platformu PS4 a Lukáš “XxLukinho9”, ktorý zastupuje Xbox. A práve s RAPIDOM máme dnešný rozhovor o jeho úspechu vo Weekend League:

Čakal si podobný úspech pred vstupom do tejto WL?
Chcel som sa dostať na takú úroveň, na poslednej WL som uhral Elite 2, a keďže teraz bola predĺžená až do pondelku, cítil som sa na lepší výsledok ako naposledy.

Ako a kedy si bol najbližšie k podobnému výsledku?
Túto FIFU sa mi takýto výsledok ešte nepodarilo dosiahnuť, no 3 krát sa mi podarilo odohrať zápasy WL 26-4, kde ma od Elite 1 delila 1 výhra.

Vyhrať 28 z 30 zápasov je celkom drina, ako sa dá na niečo podobné prirpaviť?
Nakoľko sa dobre poznám a pravidelne trénujem s Dominikom “Seron” Černákom, ktorý hrá za tím Sampi, sa moja hra veľmi zlepšila a aj on veľkou mierou dopomohol k tomuto výsledku. Veľmi dôležité je dobré rozloženie zápasov – v mojom prípade som denne odohral 5-10 zápasov.

Aký to bol pocit zaradiť sa tak vysoko?
Zo začiatku som tomu neveril, keďže to bol pre mňa dlhodobý ciel a pre slovenskú FIFA scénu nie je takýto výsledok bežnou rutinou.

Najbližší ciel?
Snažiť sa pravidelne dosahovať podobný výsledok, aby sa to stalo bežnou praxou v mojej hre a vrcholom pre mňa by bolo zaradenie medzi TOP 100 hráčov.

<–!Y-games HOME!–>

V utorok, 31.3.2020 sa v spolupráci s FIFALEAGUE hrala prvá Y-games HOME kvalifikácia, kde sa hralo systémom BO3 (na 2 víťazné).
Na Y-games HOME turnaji sme mali tiež účasť, ku ktorej sa nám vyjadrí samotný RAPID:

Na turnaji sa hralo v režime Kick-off klubov, ktorý mne herne nesedí, pretože som zvyknutý na rýchlejšiu hru a vlastný tím z režimu FUT. V turnaji sa mi veľmi nedarilo, nešťastne som vypadol v 2. kole po 4 strelách, pričom moja dominancia v zápase bola veľká. Bolo to v zápase, v ktorom aj súper uznal moju kvalitu.