Na začiatok nám povedz niečo o sebe

Môj koníček od mala bol futbal, ktorý hrávam už od 6 rokov. Najprv za FK Duslo Šaľa a od 10 rokov za FC Nitra. K futbalu ma dostal otec a hrávam ho aktívne dodnes. Do školy som chodil prvé 4 ročníky v Šali na ZŠ Ľudovíta Štúra a od 5. ročníka navštevujem ZŠ Tulipánovú v Nitre. Momentálne som v 9. triede.

 

Kedy si začal hrávať FIFU a ako si sa k tomu dostal?

Moja prvá FIFA bola FIFA 12 na PSP, ku ktorej ma dostal brat. Neskôr som si kúpil FIFU na PS3 a odvtedy hrávam na konzole playstation.

 

Ako sa k tomu stavajú tvoji rodičia? Podporujú ťa alebo im prekáža hranie hier?

Moji rodičia ma plno podporujú v tom, čo robím, za čo im veľmi ďakujem. Nemajú s hraním absolútne žiadny problém, naopak, mám od nich plnú podporu.

 

Koľko denne hrávaš a ako sa pripravuješ na zápasy?

Tak ide hlavne o to, aká fáza hry je. Teraz keď nás čaká nová FIFA 21, tak človek tomu obetuje 8 až 10 hodín denne. Momentálne keď je sezóna FIFA 20 na konci, zahrám si možno 3 hodiny denne. Na zápasy nemám žiadnu extra prípravu, ale zvyčajne si popri hraní púšťam hudbu do pozadia.

 

Aké sú tvoje najväčšie úspechy vo futbale a zároveň aj vo FIFE ?

Úspechy vo futbale ešte nemám nijaké veľké tak ale určite tam patrí, že som sa dostal do výberu ZsFZ v ročníkoch U13,U14.

Najväčšie úspechy vo FIFE sú určite vo FIFE 20, kde som sa dostal od topgaming.eu za mesiac júl august na mesačné finále a zároveň aj na MČSR vo FIFE 20, ktoré sa budú konať tento týždeň v nedeľu 27.9. 2020 o 10:00hod, a samozrejme najväčším úspechom je asi to že som sa dostal aj do 1. e-sportového klubu na Slovenskej scéne – FIFA League Team.

 

Čo hovoríš na prichádzajúcu PS5 a s ňou aj novú FIFU 21?

Na PS5 a FIFU 21 sa moc teším, ako každý rok na novú FIFU. Podľa trailerov a viacerých ukážok sa mi FIFA 21 zatiaľ veľmi pozdávala a dúfam, že mi sadne rovnako ako FIFA 20, aby som sa ešte viac priblížil do sveta E-športu. PS5 som ešte veľmi nepozeral, takže objektívny názor nemám, ale určite bude super ako aj PS4.

 

Aké je to bojovať o prvé priečky a hrať za esportový klub?

Je to pre mňa ohromná česť reprezentovať esportový klub a nie len samého seba, a zároveň je to skvelý pocit konfrontácie o prvé priečky s tými najlepšími hráčmi na slovenskej scéne

 

Aké máš očakávania a ciele do budúcnosti a čo by si chcel dosiahnuť?

Moje ciele do budúcna sú reprezentovať svoj E-sportovy klub, rodinu a aj samého seba. Chcel by som sa umiestňovať na najvyšších priečkach v CZ/SK FIFA scéne a vyhrať aj MSR, ktoré sa budú konať najbližšie v Nitre.