Nová sezóna odštartovala naozaj akčne. Nový koncept ligy priniesol úplne inú úroveň.

Prvé kolo FIFA PRO LEAGUE sa nieslo v duchu skvelých výkonov, krásnych gólov, dramatických momentov a napätia. Okrem iného i súťaží a aktívnej diskusie na platforme Twitch. Hráči naozaj vstúpili do úvodu aktívne s chuťou víťaziť. Koncept 2vs2 a zahraničné tímy prispeli k novému, zaujímavému systému turnaja.

Wisla Kraków – AS Trenčín

Úvodné zápasy súťaže otvorili 2 vzájomné stretnutia medzi poľským Wisla Kraków a jediným slovenským zástupcom turnaja, AS Trenčín. Hneď v 8. minúte sme sa dočkali prvého gólu tejto sezóny v podaní Wisly, za ktorú hrajú Bejott a Furman. Doli_97 a jeho brat Doli2000 za AS Trenčín hrali štýlom pomalšieho postupu na bránu a presné prihrávky do pokutového územia súpera. Naopak Wisla vyčkávala a z pozornej obrany využívala protiútoky.

Záver prvého zápasu priniesol ešte dva góly, takisto v podaní poľského tímu. Prvý zápas tak skončil 3-0 a všetky tri body tak mali svojho majiteľa. Druhý zápas sa niesol v podobnej réžii. Wisla Kraków začala znova úvodným gólom v 3. minúte. Trenčania veľa príležitostí nemali, ich súper bol aktívnejší, čoho výsledkom boli ďalšie 2 góly na konci duelu. Wisla tak brala svoje druhé tri body a vstúpila tak do súťaže najlepšie ako sa len dá.

 

Wisla Kraków – Legia Warszawa

Druhý stret večera nám priniesol rovno poľské derby medzi Wisla Kraków a Legia Warszawa. Oba tímy sa chceli ukázať v čo najlepšom svetle. Prvý zápas týchto celkov bol skôr opatrnejší, veľa šancí sme nevideli, tímy sa navzájom skúšali a nikto nechcel zaváhať. I z toho dôvodu sme gól nevideli a body sa teda delili. Druhý stret bol zaujímavejší.

Milosz93 a Polako hrajúci za Legiu Warszawa vstúpili do zápasu aktívnejšie, v úvode trafili brvno, viac tlačili na svojho súpera, ktorého podržal hlavne ich brankár. Ako sa však hovorí: nedáš, dostaneš. Toto pravidlo sa potvrdilo v 29. minúte kedy po krásnom góle išla do vedenia Wisla. Druhý polčas začal síce pomalšie, no postupne sa motor Legie dostával do obehu a v 84. minúte prišla odmena v podobe vstreleného gólu. Viac sa v zápase neudialo a poľské derby tak nepoznalo víťaza ani v druhom zápase, 1-1 bolo teda finálne skóre.

Debreceni – Legia Warszawa

Tretí dvojzápas nám ponúkol duel medzi maďarským Debreceni a ich sokom Legiou Warszawa. Prvé stretnutie prinieslo radosť z gólu pre Debreceni a jeho hráčov, Kevina a Grislyho v 12. minúte po rýchlom a krásnom prieniku. Legia mohla vyrovnať po obrovskej šanci nožničkami, lopta však letela nad bránu. Hostia sa však mohli tešiť v druhej polovici hry. 54. minúta, po rohovom kope boli vyrovnané. No a v 77. minúte prišla veľká chyba v obrane Debreceni a Legia toto zaváhanie využila a otočila zápas vo svoj prospech.

Poľský tím ešte pohrozil v závere, kedy mohol zvýšiť skóre na 3:1, avšak svoje šance nevyužili. I tak však svojho rivala obrali o 3 body. Zápas číslo 2. v podaní týchto tímov bol kľudnejší. Jediný gól padol z pokutového kopu, znova v podaní Legie. Debreceni tlačil na svojho súpera, žiaľ pre nich nedokázali využiť ani jednu šancu. Tú nepremenili ani ich súperi v závere duelu. Legia mohla však spokojne zobrať opäť 3 body a z dvojzápasu využila maximum.

Sigma eSports – Debreceni

Tretí dvojzápas bola naozajstná šou. Český tím Sigma eSports chcel na úvod súťaže bodovať proti Debreceni. Oba tímy boli v prvom zápase namotivované a hladné po víťazstve. Do vedenia išli hráči českého tímu, Lumasa a Alex. Sigma začala hrať čoraz aktívnejšie, viac kombinovali, kľučkovali a odmenou bol vyhratý prvý polčas. Druhé dejstvo však prinieslo zápas večera. Debreceni dokázali stav vyrovnať, lopta lietala zo strany na stranu a v 86. minúte padol druhý gól maďarského celku po priamom kope. Sigma v 90. minúte síce vyrovnala na 2:2 , ale hneď po rozohrávke v 93. minúte vstrelil Debreceni víťaznú strelu a zobral si plný počet bodov.

 

Ich druhý vzájomný stret bol v jasnej réžii Debreceni. Svojho súpera dokázali premôcť v prvom polčase, kedy bol stav už 4:0. Sigma mohla po rohových kopoch aspoň znížiť, to ale nestačilo. Obrovský tlak v druhej polovici ponúkol množstvo šancí. Využiť dokázali ešte jednu na konci stretnutia kedy padol gól na 5-0 a tak boli šance Sigmy na zvrat zmarené. Debreceni po dominantnom výkone získal ďalšie tri body.

Legia Warszawa – FCVP eSport

Predposledný duel večera odohrali znovu hráči Legia Warszawa, proti ktorým nastúpili zverenci českého klubu FCVP eSport Huhnak a T9Laky. Oba tímy začali dravo a nabudene. Prvý gól sme videli v 25. minúte v podaní FCVP. Tí hrali prvý polčas lepšie. V druhom začala lepšie Legia, svoje šance ale nedokázali premeniť a v 60. minúte sa FCVP dostala už do dvojgólového vedenia. Skvelá organizácia obrany dokázala ustáť tlak a český tím sa mohol tešiť zo svojich prvých bodov turnaja.

Vzájomný zápas číslo 2. nám napriek možnostiam vstreliť gól na oboch stranách priniesol bezgólové skóre. Druhé dejstvo začalo krajšie. V 52. minúte išla do vedenia Legia po krásnej strele do šibenice. Táto nechytateľná strela ich ešte viac nakopla, boli lepší ako ich súper a odmena prišla 10 minút pred koncom v podobe druhého gólu. V momente na to takisto zareagovala gólom FCVP no viac už nedokázali a konečný stav 2:1 priniesol tri body Poliakom.

Wisla Kraków – FCVP eSport

Posledný stret prvého kola ukončila opäť Wisla Kraków, proti ktorej stál ich tretí súper 1. kola FCVP eSport. Duel sa začal gólovo, keď sa po 15. minútach hry oba tímy presne trafili do siete svojho súpera. Hra sa potom upokojila, behalo sa na oboch stranách, množstvo súbojov v strede poľa a remízový prvý polčas. Druhý polčas bol opatrnejší, tímy zbytočne neriskovali. Gól prišiel až v samotnom závere kedy sa mohli radovať hráči FCVP.

Posledný zápas večera mal podobný charakter. Hráči boli naozaj koncentrovaní, málo šancí sme videli a prvý polčas bol veľmi opatrní. Gól padol v 52. minúte v podaní Wisla Kraków po krásne zahranom priamom kope. Poľský tím začal hrať odvážnejšie, chcel navýšiť skóre, čo sa mu aj podarilo v 91. minúte po rýchlom protiútoku. Zápas tak skončil 2:0 a obe mužstvá si zobrali z dvojzápasu 3 body.

Druhé kolo je na programe 21.4. o 18:00. Tešiť sa môžeme na ďalšie tímy a ich hráčov. Takisto máte možnosť sa zapojiť do diskusie a súťaží. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.