Počas večera sa nám predstavili i zvyšné tímy ligy. Ako obstáli proti svojej konkurencii?

Krásne góly, akcie, technické parádičky, momenty radosti i sklamania. Takto by sa dalo popísať druhé kolo FIFA PRO LEAGUE. Spoločne s nami ste mohli sledovať šesť dvojzápasov. Poďme si ich teda rozobrať.

Wisła Kraków vs AC Sparta eSports

Úspešný štart poľského tímu a jeho hráčov Bejotta a Furmana ich mohol naozaj potešiť. Wisla Kraków vstúpil do turnaja skvele. Teraz ich však čakala výzva v podobe známej AC Sparta eSports na čele s Emericksonom a Casterom. Tých čakala premiéra v súťaži.

V prvom vzájomnom stretnutí oba tímy začali opatrnejšie, avšak v 15. minúte udrela Wisla Kraków a otvorila skóre. Sparta mohla vyrovnať po dvoch nebezpečných akciách. Wisla takmer viedla 2-0 po skvelej hlavičke, ale brankár Sparty bol pozorný. Viac sme v prvom polčase nevideli. Polčas číslo 2. nám priniesol druhý gól pre Wislu po prieniku do šestnástky. Sparta dokázala stav znížiť po krásnej individuálnej akcii, no to nestačilo a ich súper tak zobral prvé tri body druhého kola. Druhý vzájomný zápas sa opäť niesol v znamení opatrného úvodu. V 23. minúte po krásnom góle išla Sparta do vedenia. O pár minút prišiel ich druhý gól, ako cez kopirák, nechytateľná strela. Polčas tak mala lepší Sparta. Druhé dejstvo začali znova aktívne a mohli vyhrávať rozdielom triedy, ale hlavička mierila tesne nad brvno. V 55. minúte Wisla dokázala znížiť po krížnej strele na 2:1. Šance boli na oboch stranách, chýbala však finálna fáza. Viac sa nestalo a tentokrát si vzali svoje prvé tri body v súťaži Sparťania a spôsobili tak prvú prehru Wisla Kraków.

 

FC RIGA vs eSport Szombathely

Premiéru vo FIFA PRO LEAGUE zažili aj ďalšie zahraničné tímy. Lotyšská FC RIGA s RFC_Rakovsky a RFC_Titei privítala maďarský eSport Szombathely, ktorý reprezentujú JordanBeast15 a RBS_Rodrigo.

V prvom zápase, ako blesk vstúpili hráči eSport Szombathely po rýchlej akcii z pravého krídla a dostali sa tak v 5. minúte do vedenia 1-0. FC RIGA po strele do brvna takmer rýchlo odpovedala. Ani jeden tím sa príliš neponáhľal do útoku, hralo sa koncentrovane. Koncom polčasu ešte dva krát pohrozili hráči Szombathely, no svoje šance nepretavili na gól. Druhú časť stretnutia začal lepšie maďarský celok a v 53. minúte bola ich odmenou vstrelená bránka. Postupný tlak na súpera mohol viesť k väčšiemu gólovému rozdielu, šťastena však stála na strane Lotyšov. Riga sa k súperovi po zvyšok zápasu nedostala a eSport Szombathely sa mohol pýšiť prvou výhrou. Druhé meranie síl začal aktívnejšie víťaz predošlého duelu. Po zahodení obrovskej šance však nešli do vedenia. FC RIGA mohla vstreliť prvý gól po strele hlavičkou, proti bol tentoraz brankár súpera. Hralo sa zo strany na stranu, ale v prvom polčase sme gólový moment nevideli. Prvý zásah do siete v podaní Szombathely padol po krásnej technickej akcii v 75. minúte. Tri minúty pred koncom maďarský tím rozvlnil sieť aj druhý krát. Druhá výhra pre Szombathely proti Rige rovnakým skóre 2:0.

FC RIGA vs Entropiq

FC RIGA si potrebovala napraviť chuť po dvoch prehrách. V ceste jej tentokrát stál český tím Entropiq, ktorých takisto čakala prvá skúška ohňom na turnaji. Matejs a minuloročný šampión Marioooso99 chceli zisk všetkých šiestich bodov.

V 20. minúte prvého súboja týchto mužstiev mohol po krásnej kombinácii viesť český Entropiq, Rigu dokázal zachrániť ich brankár. Česi hrali dravšie, technickejšie, chýbal im už iba gól. V 40. minúte po ďalekonosnej strele musel čarovať brankár a naopak na druhej strane o minútu neskôr tiež. Napriek šanciam na oboch stranách sme gól v prvej polovici nevideli. Gólový moment prišiel v 52. minúte po akcii v pokutovom území FC Riga a Entropiq sa tak ujal vedenia. Napriek snahe Lotyšov sa v 92. minúte znova presadil český tím a zarazil tak finálny úder do svojho soka. Druhý vzájomný súboj týchto mužstiev začala lepšie FC RIGA. V 11. minúte ale spôsobila diera v ich obrane inkasovanie prvého gólu. Entropiq tento presný zásah nabudil k väčšiemu tlaku na svojho oponenta. Postupne sa začala obrana lotyšského tímu viac otvárať a nátlak rástol, čo znamenalo v 47. minúte druhý presný zásah Čechov. V 58. minúte sme boli svedkami tretej strely medzi tyče. Entropiq bol skrátka na koni, jeho rivalovi sa nedarilo spriazniť stav duelu a tak dokázali zvíťaziť rozdielom triedy – 3:0.

DigiGames eSports vs Sampi – Sinners

České derby a premiéra oboch celkov nám sľubovala jeden zo šlágrov kola. Na strane Digigames sa predstavili FCMartin a minuloročný, bronzový Ritzy. Proti nim nastúpili za Sampi – Sinners Cristy a strieborný hráč minulej sezóny, Seron.

Prvý zápas začali lepšie hráči Sampi – Sinners. Udreli už v 4. minúte a na druhý gól dlho nečakali. Po 20. minútach viedli dvojgólovým rozdielom. Hrali efektívnejšie než Digigames, ktorého hráči síce pekne tlačili a hrali viac po krajoch, avšak chýbala im finálna fáza útokov. Ich rival mal veľmi dobre organizovanú defenzívu a hral priamočiarejšie. Tretia odmena prišla v 65. minúte. Prvý zápas v súťaži tak vyšiel lepšie Sampi – Sinners, ktorý vyhrali rozdielom triedy – 3:0. V druhom vzájomnom stretnutí začali aktívnejšie hráči Digigames. Od začiatku boli hráči namotivovaní a chceli súperovi oplatiť prehru. Obrovskú šancu hlavičkou im zmaril brankár Sampi – Sinners, ktorý napriek tlaku dokázali ísť do vedenia v 20. minúte a opäť znepríjemnili Digigames vývoj duelu. Digigames hralo po vzduchu, príliš im nevychádzala koncovka. Prvý polčas už ďalší gól nevstrelil nikto. V druhom dejstve Digigames príliš vyčkávalo so zakončením, ale v 53. minúte bolo vyrovnane na 1:1. A o 20. minút prelomili konečne smolu a otočili zápas vo svoj prospech. I keď v 83. minúte zvýšili na 3-1 po centrovanej lopte do pokutového územia, stále nebolo rozhodnuté. V 87. minúte prišlo zníženie zo strany Sampi – Sinners. V samotnom závere zápasu mohlo dôjsť k vyrovnaniu po hlavičke ich útočníka, no brankár domácich bol proti. Aj vďaka dráme na konci stretnutia bol tento stret jedným z najlepších v druhom kole.

AS Trenčín vs DigiGames eSports

Jediný slovenský zástupca AS Trenčín, ktorý reprezentujú bratia Doli_97 a Doli2000 po dvoch prehrách z prvého kola chceli zabodovať. Ritzy a FCMartin z Digigames eSports boli z predošlej výhry ešte viac hladní po víťazstve.

Od začiatku boli oba celky útočne naladené. AS Trenčín hral na strelecké pokusy z väčšej vzdialenosti, na strane druhej český Digigames sa spoliehal na nábehy do poľa. Prvý presný zásah padol v 34. minúte práve pre hostí. AS však dokázal o moment neskôr vyrovnať na 1:1 a do druhej polovici hry sa tak vstúpilo za nerozhodného stavu. V jeho začiatku udreli hráči Digigames a o 2. minúty neskôr prišla prvá červená karta sezóny. Previnili sa hráči domáceho Trenčína. Početnú prevahu dokázalo Digigames využiť v 64. minúte. Postupom času ich tlak na Trenčanov narastal. Druhá červená karta pre slovenského zástupcu prišla v 85. minúte a zapríčinila premenený pokutový kop, zahraný na štýl známeho Antonína Panenku, 4:1. V samotnom konci stretnutia prišlo ešte definitívne KO v podobe piateho kúsku do siete Trenčína a Digigames tak zvíťazilo vysoko 5:1. Na prvý zápas teda chceli rozhodne Trenčania zabudnúť a v 12. minúte druhého súboja mohli ísť do vedenia. Proti bol brankár Digigames, ktorí vzápätí vsietili loptu po úspešnom protiútoku. Zápas sa upokojil do 36. minúty kedy z ničoho nič prišiel druhý gól tzv. rabonou a Digigames sa radovali z druhého presného zásahu. O 6. minút neskôr dali aj tretiu bránku po technickej parádičke. Druhý polčas pokračoval parný valec menom Digigames, ktorý skóroval aj štvrtý krát v 72. minúte po skvelej kombinácii. Absolútna demolácia AS prišla v 80. minúte po predriblovaní brankára a zápas sa skončil vysoko 5:0 pre českých borcov z Digigames eSports.

FCVP eSport vs eSport Szombathely

Vo finálnom dvojzápase večera sa proti sebe postavili česká FCVP s Huhnakom a T9Lakym, a vo svojom druhom predstavení večera maďarský tím eSport Szombathely s hráčmi JordanBeast15 a RBS_Rodrigo.

Oba celky hrali prvých 15. minút pozorne. Po strele do šibenice v 17. minúte išli do vedenia Česi. Reakcia súpera nenechala na seba dlho čakať a takmer bolo vyrovnané. Hostia hrali pomalším, kľudným tempom, snažili sa vyvarovať chybám a spoliehať sa na kľúčovú prihrávku. V druhej časti stretnutia prišlo obrovské zaváhanie v obrane FCVP, ktoré ich sok patrične využil a zrovnal na 1:1. V 74. minúte dokonca obrátili skóre vo svoj prospech a išli tak do vedenia 2:1. O 4. minúty ale nastala chyba aj v ich defenzíve a FCVP zaváhanie nezahodila, 2:2. Stav už zostal nezmenený a body sa delili. Posledné meranie síl 2. kola bolo podobné ako predošlý zápas, koncentrácia oboch celkov, zároveň chuť vyhrať. Išlo o preteky o prvý presný zásah. Boli sme svedkami bezgólového polčasu. Zvádzali sa hlavne súboje v strede poľa, žiaľ gólový moment sme nevideli a body sa takisto delili.

Tretie kolo je na programe vo štvrtok 28.4. o 18:00. Takisto máte možnosť sa zapojiť do diskusie a súťaží. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.