Ani v tretí hrací deň nebola núdza o kvalitné súboje. Viac informácii sa dočítate v tomto článku.

Súťaž pokračuje v plnom prúde a inak tomu nebolo ani počas týchto bojov. Favoritov turnaja je zrazu viacero a každý zápas predstavuje nepredvídateľný výsledok. Napínavé duely, krásne akcie, smoliarske momenty a mnoho iného vystihuje tretie kolo FIFA PRO LEAGUE. Čo sa udialo v jednotlivých zápasoch?

Sampi – Sinners vs Legia Warszawa

Úvod tretieho kola nám otvorilo stretnutie medzi českým Sampi- Sinners a poľským Legia Warszawa. Za prvý menovaný tím zabojovali Seron a Cristy. Ich súpermi boli Milosz93 a Polako.

Už v 8. minúte stretnutia sa do vedenia dostala Legia po prieniku z pravého krídla. Sampi–Sinners v 15. minúte však odpovedali gólom na 1:1. Oba celky predvádzali útočný futbal a napätie v pokutovom území sa dalo krájať. Tímy za vyrovnaného stavu vstúpili do druhého polčasu. V 62. minúte mohla ísť do vedenia Legia, brankár súpera bol ale pozorný. Skórovať sa podarilo napokon Sampi-Sinners v 73. minúte a Poliaci tak museli zabrať, ak chceli pomýšľať na bodový zisk. V 80. minúte prišla obrovská šanca Legie, šťastena stála na strane Sampi-Sinners. I napriek enormnému tlaku poľských borcov sme viac gólov nevideli a konečný stav zápasu je 2:1 pre Sampi-Sinners.

Začiatok druhého stretnutia medzi týmito celkami bol opäť aktívny. V 20. minúte po nechytateľnej strele udrela Legia. O 5 minút neskôr sa jej hráči radovali druhý krát. Po prieniku do 16-ky Sampi-Sinners a oklamaní brankára už nebol problém trafiť voľnú bránu. Do druhého polčasu vstúpila Legia spokojnejšie. 54. minúta priniesla nádherný tretí gól z priameho kopu a znova v podaní Poliakov. Zápas bol v ich réžii, dokonca strelili brvno, ale v 64. minúte na druhej strane český tím napokon znížil na 3:1. Nádeje však v 76. minúte po premenenom pokutovom kope zmarili hráči Legie. Penalta prišla taktiež pre Sampi-Sinners a bola úspešne premenená. Finálne skóre 4:2 v prospech Legia Warszawa. Tri body tak získali obidve mužstvá. 

Sampi – Sinners vs eSport Szombathely

Sampi- Sinners sa nám predstavila aj v nasledujúcom dvojzápase. Zabrániť zisku bodov sa im pokúsil zabrániť maďarský celok eSport Szombathely, ktorých reprezentujú JordanBeast15 a RBS_Rodrigo.

Lepší štart do prvého vzájomného stretu mali Sampi-Sinners, keď dokázali pokoriť obranu svojho soka v 9. minúte. Szombathely váhali s finálnymi prihrávkami za línie protihráčov, hrali opatrne a viac vyčkávali. Prvý polčas získali Sampi-Sinners za stavu 1-0. Na začiatku druhého dejstva mohli ísť do dvojgólového vedenia po chybnej rozohrávke obrancu Szombathely, ale úspešne zasahoval brankár. Rovnaký scenár sa konal v 67. minúte a takmer bolo vyrovnané. Viac sa v neudialo a Sampi-Sinners zdolal Szombathely najtesnejším rozdielom 1-0.

Druhý zápas týchto tímov priniesol vedenie v 33. minúte pre víťaza prvého zápasu – Sampi-Sinners. Na záver prvej polovice hry skórovali po druhý krát. Vďaka krásnej akcii z pravej strany a následnej kombinácii v pokutovom území vyhrali Sampi-Sinners prvý polčas. V 53. minúte Szombathely znížili nepriaznivé skóre. O 10. minút neskôr prišiel dokonca gól na 2-2 a maďarský tím sa vrátil do hry. Tento stav bol zároveň aj záverečný a videli sme prvú remízu večera. 

 

Debreceni VSC vs Wisła Kraków

Tretí súboj večera pokračoval v znamení dvoch silných mužstiev. Debreceni VSC s jeho hráčmi Kevinom a Grislym privítali Wisla Kraków s Bejottom a Furmanom.

Štart vyšiel lepšie Debreceni po prudkej gólovej strele v 7. minúte. V 38. minúte maďarský tím skóroval na 2:0 po vydarenom zakončení v pätkovom území Wisly. Debreceni ovládal priebeh diania, nikam sa neponáhľal, hral takticky a pozorne. V 84. minúte Wisla konečne našla recept na súpera a znížila na 2:1. Stav do záverečného hvizdu zostal nezmenený.

V druhom meraní síl bleskovo v 2. minúte po zakončení hlavou gólovo udrela Wisla Kraków. Poliaci boli pri chuti a súpera chceli čo najrýchlejšie zdolať a zmariť mu šance na zisk bodov. Debreceni nasadil tentokrát pomalšie tempo a volil skôr strelecké pokusy z väčšej vzdialenosti. Polčas tak ovládli reprezentanti Wisly. V 67. minúte mali práve Krakowčania príležitosť navýšiť skóre po samostatnej akcii útočníka, hrdinom sa ale stal brankár Debreceni. Podobne tomu bolo v 77. minúte hry. V samotnom závere sme boli svedkami druhého gólu poľských hráčov a zápas skončil 2-0. Tri body bral nakoniec každý.

Sigma eSports vs Entropiq

Lumasu2 s Alexom za Sigma eSports čakala výzva v podobe silného Entropiq. Mariooooso99 a Matejs sú nepríjemnými súpermi pre každého a v tomto zápase mali rolu favorita.

Zápasové tempo prvého vzájomného súboja týchto českých celkov bolo pokojné, ani jedna strana nechcela zbytočne riskovať, šancí skrátka veľa nebolo. Pred koncom prvého dejstva prišiel z ničoho nič gólový moment v podaní Sigmy. V 48. minúte bleskovo zrovnal Entropiq rýchlou akciou. 57. minúta hry znamenala druhý gól pre Sigmu po presne mierenej hlavičke. Entropiq nenechal nič na náhodu a čistým zakončením znovu vyrovnali. Na tretí zásah dlho nečakali a z nasledujúcej príležitosti otočili zápas. Na konci duelu vsietili ešte svoj 4. gól po nádhernej technickej akcii a Sigma nakoniec ťahala za kratší koniec. Entropiq zvíťazil 4:2.

Aj v druhom strete pokračovali reprezentanti Entropiq na víťaznej vlne. Po 36. minútach pokojnej hry sme sa dočkali úvodnej bránky. V 43. nadviazali na predošlý gólový moment a zvýšili svoj náskok. Sigma hrala sympaticky a odmena prišla v 64. minúte v podobe zníženia stavu na 2:1. Rozhodne nebolo nič stratené. V posledných minútach stretnutia sa však rozbehla golová mašinéria menom Entropiq, ktorá do finálneho hvizdu vsietila ešte 3 góly, celkové skóre 4:1. Dohromady 6 bodov si tak odnášajú Mariooooso99 a Matejs.

Sigma eSports vs AS Trenčín

Oba celky súrne potrebovali bodovať. Sigma eSports v pokračovaní s ich kormidelníkmi, Lumasom2 a Alexom nevstúpili do súťaže vôbec priaznivo. Horšie na tom bol ich súper, posledný AS Trenčín, za ktorý bojujú bratia Doli_97 a Doli2000. Komu sa podarilo zvíťaziť ?

V 16. minúte zaznamenala úvodný gól Sigma. AS Trenčín dokázal v 34. minúte zrovnať na 1:1 po vydarenej akcii a do druhého polčasu vstúpili mužstvá za nerozhodného stavu. Hráči si uvedomovali dôležitosť tohto merania síl a každý bod by mal pre nich hodnotu zlata. 53. minúta priniesla druhý gólový moment pre Sigmu. Táto bránka ich nakopla, zvýšili herné tempo a tlak. Trenčín mal v 76. minúte možnosť vyrovnať, trafili však konštrukciu brány. Toto zaváhanie využili v 83. minúte ich rivali a sieť rozvlnili tretí krát. Samotný koniec duelu priniesol pre nich aj štvrtý gólový kúsok po presne centrovanej lopte z rohového kopu. 4:1 pre český celok.

Naopak v druhom vzájomnom súboji mohli ísť do vedenia 1:0 tentokrát borci z AS. Nepremenili ale obrovskú šancu po pohotovom zákroku nohou brankára Sigmy. Český tím sa neponáhľal, Trenčín bol aktívnejší, avšak nedokázali prelomiť streleckú smolu. Prvý polčas sme gólový moment nevideli. V 54. minúte využila šancu Sigma a opäť sa ujala vedenia. V 79. minúte zvýšili náskok na 2:0 po nechytateľnej strele do šibenice. Situácia pre slovenský tím nevyzerala vôbec dobre. Nádeje pre akékoľvek zvrátenie priebehu diania pre nich definitívne zhasli po treťom vstrelenom góle. Sigma porazila Trenčín rozdielom triedy 3:0.

FCVP eSport vs AC Sparta eSports

Šláger kola na záver! České megaderby medzi FCVP eSPort na čele s Lakym a Huhnakom, a AC Sparta eSports s ich bojovníkmi, Emericksonom a Casterom sľubovalo veľkolepé FIFA predstavenie

Už v 5. minúte úradovala gólom FCVP. Po tomto momente sa zápas absolútne rozbehol. Hra bola dynamická, napínavá a behalo sa zo strany na stranu. Polčas číslo 1. patril však Plzni. V 53. minúte mohli navýšiť náskok pred svojim rivalom, ktorých zachránilo brvno. Sparta dokázala odpovedať vyrovnaním v 57. minúte po presne mierenej technickej strele. 76. minúta patrila Sparte. Tá dokázala obrátiť priebeh zápasu vo svoj prospech a vyhrávala 2:1. V 84. minúte sme boli svedkami darovaného gólu pre FCVP. Obrovská chyba v obrane Sparťanov a zbytočné zaváhanie znamenalo konečný výsledok 2:2. Jednoducho reklama na FIFU!

Posledné meranie síl večera sa nieslo v znamení drámy. Konfrontácia týchto tímov bola najlepšia v 3. kole FIFA PRO LEAGUE. Sledovali sme úžasnú šou, rýchle vymieňanie lopty, ostré súboje o každý centimeter na ihrisku. V prvom dejstve gól nepadol. Sparta začala byť o čosi lepšia, Plzeň skôr vyčkávala na protiútoky. V 76. minúte dokonca FCVP opečiatkovala brvno. Viac sa toho už neudialo a tímy si body v dvojzápase kola rozdelili.

Máme pred sebou dvojtýždňovú pauzu. Kolo číslo 4. je na programe vo štvrtok 12.5. o 18:00. Takisto neváhajte a zapojte sa do diskusie a súťaží počas priamych prenosov. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.