Štvrtkovým večerom pokračovalo 6. kolo súťaže. Videli sme nezvyčajné momenty virtuálneho futbalu.

Opäť sa odohrali skvelé súboje domácich a zahraničných celkov. Tradičných 6 napínavých dvojzápasov predviedli ich skúsení reprezentanti. Z komentátorského stanoviska nás sprevádzala naši obľúbená dvojica, Kubo a Bito.

Dôležitá informácia ! FIFA PRO LEAGUE čaká dvojtýždňová pauza. Najbližšie kolo je na programe 16.6. vo štvrtok v klasickom čase o 18:00.

Poďme ale k samotným duelom

FC RIGA vs Wisła Kraków

Večer otvorila konfrontácia lotyšského FC RIGA ( RFC_ Titei a RFC_Rakovsky ) a poľskej Wisla Krakow ( Furman a Bejott ). Druhí menovaní boli na tom o poznanie lepšie v tabuľkovom postavení. RIGA totiž okupovala predposlednú priečku.

Skóre prvého stretnutia po opatrnejšom úvode otvorili hráči Wisla Krakow. Stalo sa tak v 36. minúte. V 50. minúte mohli viesť už o dve trefy, chýbali však potrebné centimetre. RIGA takmer odpovedala po dvoch ďalekonosných strelách, proti bol gólman Wisly. Tá udrela v 67. minúte po strele z diaľky a FC RIGA musela zabrať. Záver priniesol tretí úspešný moment pre Krakowčanov. Wisla zdolala svojho soka rozdielom triedy 3:0.

Hneď v 2. minúte sa presadili poľskí borci. O necelých 10. minút sme videli stav 2:0. Wisla si išla sebavedomo za jasným šesťbodovým ziskom. Onedlho FC RIGA po obrovskej chybe svojho brankára darovala gól na 3:0. Pred cestou do šatne padla ešte jedna bránka do siete Lotyšov. Prvý polčas absolútne režírovala Wisla. Ich dominancia neutíchala a v 49. minúte útočník Krakowa preloboval brankára. O minútu neskôr bolo už 6:0. V 69. minúte odpískal hlavný arbiter pokutový kopu pre Wislu a udelil tiež červenú kartu hráčom FC RIGA. 77. minúta – 8:0, čo bolo aj konečné skóre. Wisla získala všetky body a zatiaľ sa ujala prvenstva v tabuľke. Zatiaľ najväčší debakel v tejto sezóne FIFA PRO LEAGUE !

eSport Szombathely vs Wisła Kraków

Wislu čakal v poradí vysielacieho dňa druhý súper. Tentokrát v podobe maďarského eSport Szombathely ( JordanBeast15 a RBS_Rodrigo ).

Duel začal veľmi trpezlivo a tímy zbytočne nechceli nič ohroziť. Wisla rozhodne túžila po druhom cennom skalpe. Prvý gólový moment nastal v 35. minúte, kedy Szombatehely išlo do vedenia 1:0. Táto situácia ich rozhodne nakopla a svojim nevyspytateľným herným prejavom mali šancu obrať o body ligového giganta. Wisla v polčase č. 2 postupne vyvíjala nátlak. V 62. minúte sme mali takmer vyrovnané, avšak chýbala potrebná razancia. Čo sa nepodarilo predtým vyšlo v 70. minúte. Hrali sme odznova. Niekoľko minút pred koncom hráči Szombathely ako prvý v tejto sezóne strelili nádherný gól nožničkami a zvíťazili 2:1 !

Odvetné stretnutie vyznelo lepšie pre Szombathely. Dôležitá výhra z predošlého stretu ich pozitívne nakopla. Wisla ale výrazne nezaostávala a chcela im prehru oplatiť. Diváci videli prvý bezgólový polčas šiesteho hracieho dňa. Druhý polčas odštartoval divoko a čakalo sa na to, kto udrie prvý. Úvodný gól vstrelila až v 62. minúte vďaka dobre kopnutému rohovému kopu Wisla Krakow. Im patrili aj nadchádzajúce časti zápasu, čoho dôsledkom bol i druhý presný zásah. Obrovská chyba Poliakov a v 79. minúte eSport Szombathely znížili na 1:2 z ich pohľadu. Napriek dramatickému koncu ešte Wisla pridala tretí gól z nie práve najľahšieho uhla a tri body tak získali obe dvojice. Finálny stav 3:1.

eSport Szombathely vs Entropiq

Maďarský celok vyzval tentoraz jedného z najťažších súperov nielen z domácej scény. Entropiq ( Matejs a Marioooso99 ) mal na druhej strane zatiaľ odohraných najmenej zápasov spomedzi všetkých tímov v pro lige. Pozor, do tohto zápasu nepoznali stratu bodu.

Vedenia sa v 17. minúte ujali práve domáci borci po nekompromisnej strele k ľavej žrdi. Mierny favorit kontroloval hru, predvádzal technickejší futbal a mal väčšie držanie lopty. 38. minúta sa niesla v znamení druhého zásahu medzi tri tyče. Prvú polovicu bez akýchkoľvek problémov získal Entropiq. Szombathely postupom času sympaticky tlačili. Žiaľ pre tento tím zasiahol Entropiq aj tretí raz a vzal si kľúčové tri body po hladkom víťazstve 3:0.

Druhý vzájomný stret patril na začiatku o čosi aktívnejšiemu Szombathely. Odmenou sa stala odpískaná penalta. Zvolený strelec napáli loptu do stredu brány a maďarskí hráči otvorili stav. Šanca obrať body neporazený tím vyzerala nádejne. Na odpoveď Entropiq sme dlho čakať nemuseli. Pred polčasovým hvizdom zrovnali na 1:1. Nabudené Szombrathely vzápätí strelilo druhý gól a opäť im patrilo vedenie. Druhá časť stretnutia priniesla zase raz vyrovnanie. Entropiq sa vie skrátka vyburcovať. Otočka v ich podaní sa predsa len podarila. Zrazu bolo 3:2 pre domáci celok. Druhý pokutový kop odpískal rozhodca v 60. minúte. Takisto ako v predchádzajúcej situácii v neprospech Entropiq. Šťastena stála na českej strane a dokonca pridali dva rýchle góly. Fantastická efektivita. Szombathely dostalo červenú kartu a ešte súper zahrával tretiu penaltu. Entropiq z 11m šancu nepremenil. Súboj skončil definitívne po piatom gólovom KO v závere. Entropiq zdolal aj druhý krát eSport Szombathely, tentokrát 5:2. Všetkých 6 bodov je doma.

Entropiq vs Sampi – Sinners

Šláger kola sa uskutočnil medzi dvoma českými tímami – Entropiq a Sampi Sinners. Zápas sľuboval naozajstné FIFA divadlo. Ako nakoniec skončil súboj titanov ?

Derby v úvode vyzeralo priaznivejšie pre Sampi- Sinners. V 11. minúte sa toto duo presadilo po presnej hlavičke. Hralo sa zo strany na stranu, na rýchle prihrávky, akcie po kraji ihriska a tiež nepredvídateľnú hru. Presne tieto faktory týchto “veľkých rýb” charakterizovali ich obrovský boj. Entropiq ešte pred odchodom do šatní stihol vyrovnať na 1:1. Sampi-Sinners sa druhý krát dostali do vedenia po parádnej kombinácii. Entropiq sa zase raz vzchopil a dokázal zrovnať na 2:2. Prekrásna, technická strela padla do siete tímu Entropiq v samotnom závere ! Sampi- Sinners sa stali prvým premožiteľom tohto celku. Finálny výsledok prvej vzájomnej bitky 3:2.

Druhé meranie síl medzi velikánmi domácej scény odštartovali úspešnejšie zverenci Sampi-Sinners. Sólo gól s brazílskou technickou “predvádzačkou” zapríčinilo menšie obavy pre Entropiq. Druhá nepríjemná, gólová rana v podaní Sampi – Sinners do siete ich oponenta zasiahla v 35. minúte – 2-0 . Entropiq následne tlačil čas. Viac sa už však neudialo. Sampi- Sinners sa stali víťazom zápasu 6. kola a okrem toho i prvým, dvojnásobným premožiteľom tímu Entropiq v rámci tejto sezóny FIFA PRO LEAGUE !

Sampi – Sinners vs FCVP eSport

V predposlednom, dvojitom meraní síl sa predstavili znovu hráči Sampi- Sinners ( Cristy a Seron), ktorých čakala ťažká skúška v podobe nevyspytateľnej FCVP eSport ( Huhnak a T9Laky ).

Priebeh diania otvorila dvojica z Plzne. Zápas by sa dal opísať ako opatrnejší, ale videli sme i väčšie šance. Prvý polčas tak jednogólovým náskokom ovládla FCVP. Rozbehnutý stroj Sampi-Sinners na seba dlho čakať nenechal a v 55. minúte zrovnal na 1:1. Hralo sa v podstate odznovu. Predsa len sa diváci dočkali otočky. Sampi-Sinners prebrali štafetu a blížili sa k tretiemu víťazstvu v rade. Priblížiť sa im k tomu podarilo v 84. minúte po premenenom samostatnom prieniku na bránu. Sampi- Sinners pokorili v prvom zápas FCVP 3-1.

Druhá bitka týchto celkov ponúkla úvodnú trefu v 25. minúte. Postarala sa o to dvojka zo Sampi- Sinners. Spanilá jazda pokračovala naďalej a vyskytla sa unikátna príležitosť získať zo všetkých štyroch zápasov večera plných 12 bodov ! Po prvom dejstve boli k tomuto úspechu bližšie. Nakoniec sa nepodarilo ! FCVP dokázala nájsť potrebný recept na fantastickú formu Sampi-Sinners. Duel sa skončil remízou 1-1.

Sigma eSports vs FCVP eSport

Posledný duel priniesol stret medzi domácimi Sigma eSports ( hráči Lumasa2 a Alex ) a FCVP eSports. Súboj sa niesol v duchu mladých pušiek proti skúseným borcom. Kto sa na konci radoval ?

V predposlednom zápase vysielacieho dňa sa takmer ujali vedenia reprezentanti Sigmy, trafili však iba brvno. Agresívnejšou hrou sa tlačili pred bránu svojho náprotivka. Dá sa povedať, že oba celky predvádzali pekný, útočný futbal. Chýbal jedine gólový zásah. Ten prvému polčasu napokon chýbal. Druhá 45-minútovka ponúkla o čosi nižšie tempo. Predsa sa súboj dočkal presného zásahu v 77. minúte. FCVP sa dostala do vedenia, ktoré do konca zvládli udržať. Sigma eSports prehrali najtesnejším rozdielom 1-0.

Posledná konfrontácia priniesla bleskový gól v 3. minúte. Tešili sa z neho predstavitelia Plzne. Sigma mala smolu vo finálnej fáze, nedarilo sa im prekonať defenzívu či brankára. Ich trápenie pokračovalo v 33. minúte, kedy inkasovali druhý gól. Tretí kúsok zapadol do brány o minútu neskôr. Toto nevyzeralo pre mladíkov zo Sigmy vôbec dobre. V 59. minúte predsa dokázali rozvlniť bránu a znížiť na 1-3. Štvrtý gól v prospech Plzne sme videli v 69. minúte. Definitívna gólová bodka prišla v samom závere. FCVP aj druhý krát zdolala Sigma eSports, tentoraz vysoko 5-1.

Priebežné postavenie tímov v tabuľke:

Nadchádzajúce, šieste kolo sa uskutoční vo štvrtok 26.5. v klasickom čase o 18:00. Takisto neváhaj a zapojte sa do diskusie a súťaží počas priamych prenosov. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.