Už 8. kôl odohrali reprezentanti jednotlivých tímov v obľúbenej súťaži.

Štvrtý deň tohto týždňa bol opäť v réžii vynikajúcich výkonov a gólových momentov vo virtuálnom futbale FIFA. Niektoré tímy už musia skrátka bodovať, aby si upevnili lepšie postavenie v rámci tabuľky. Tradičná dvojica Kubo a Bito nás sprevádzala z komentátorského stanovišťa. Poďme si teda rozobrať dej samotných zápasov.

Zdroj: fifaleague

Debreceni VSC vs Sampi – Sinners

Na úvod sa nám predstavili hráči maďarského Debreceni ( Kevin a Grisly ) a domáceho Sampi- Sinners ( Cristy a Seron ).

Po opatrnejšom začiatku sa v 19. minúte chopili vedenia Sampi-Sinners. Debreceni takmer odpovedalo po dvoch rýchlych akciách. V 44. minúte vyhrávali domáci borci 2:0. Neskôr mali obe strany niekoľko náznakov šancí. Pätnásť minút pred koncom nastrelili Sampi-Sinners po prudkej lopte do poľa tyč. Nič sa už nezmenilo a Debreceni podľahli českému súperovi 2-0.

Odvetný duel odštartoval v podobnom tempe. V 27. minúte prišla obrovská šanca na strane Sampi-Sinners, pohotovo čaroval gólman VSC. Maďarské mužstvo pohrozilo na oplátku v 36. strelou z diaľky. Prvý polčas gólový moment nevidel. Ten nakoniec padol v 69. minúte do siete Sampi-Sinners. Československá dvojka podľahla Debreceni najtesnejším rozdielom 1-0. Tri body si tak vzali oba celky.

Sampi – Sinners vs FC RIGA

Sampi – Sinners čakal ich druhý zápas večera. Proti nim tentoraz stál lotyšský tím FC RIGA (RFC_Rakovsky a RFC_Titei ), ktorý súrne potreboval vyhrať. Nachádzali sa totiž na predposlednej priečke.

Hneď v 5. minúte sa rozvlnila sieť FC RIGA. Sampi-Sinners výbornou technikou oklamali obranu v 16-ke lotyšskej dvojice. O 13. minút neskôr viedli československí strelci o dve trefy. Pred koncom polčasu FC RIGA dokázala znížiť na 1:2 z ich pohľadu. Sampi-Sinners udreli v 59. minúte tretí krát. Pred koncom stretu zaúradovali domáci definitívnym KO v podobe štvrtého gólu. 4:1 im podľahla FC RIGA.

I v odvetnom súboji sa dostali do vedenia Sampi-Sinners. A to rovno dvojgólového. Po 22. minútach hry mali k výhre znovu bližšie. FC RIGA sa stále nevzdávali. Rovnako ako v predošlej bitke, i tu pred polčasom znížili na 1:2. Ten istý scenár pokračoval a Sampi-Sinners úspešne skórovali po tretí raz. Lotyši opäť zdramatizovali priebeh. V 62. minúte prekonala súperovho brankára po druhý raz. Posledná 15-minútovka ukázala ešte jeden gólový moment. Sampi-Sinners zmarili nádeje FC RIGA a na svoje konto si pripísali výhru 4:2.

Zdroj: twitch/yzonesk

Entropiq vs Debreceni VSC

V treťom dvojzápase večera sa stretli borci domáceho Entropiq ( Marioooso99 a Matejs ) a po druhý krát za večer Debreceni VSC.

Obe družstvá začali hrať opatrne až do 20. minúty. Entropiq duo otvorilo stav. O tri minúty spečatili svoje vedenia na 2:0. Maďarský strelci dokázali o necelých 10 minút upraviť skóre na jednogólový rozdiel. Následne sme boli svedkami kuriózneho momentu, kedy hlavný arbiter udelil červenú kartu pre Debreceni. Entropiq na druhej strane túto šancu využil a zvýšil na 3:1. Štvrtý kúsok pristál v bráne maďarského tímu v 57. minúte. Na koniec padla ešte jedna gólová strela v podaní Entropiq, ktorý ukončili prvý zápas vysoko 5:1.

Odvetná konfrontácia mala výborný štart. Tempo všetci štyria playeri držali na vysokej úrovni, góly boli jediné, čo chýbalo. Prvý polčas preto skončil 0:0. Každý z tímov mal iba jednu strelu na bránu. Polčas druhý sa niesol v rovnakom duchu opatrnej hry a menších náznakov šancí. Za 90. minút hry sme gól neuzreli. Ide o prvé remízové výsledky oboch mužstiev v rámci FIFA PRO LEAGUE. Výsledok zápasu – 0:0.

Sigma eSports vs Wisla Krakow

Česko-poľská konfrontácia sa niesla v znamení domácej Sigma eSports ( Lumasa2 a Alex ) a Wisla Krakow ( Bejott a Furman ).

O čosi ostrejšie sa do duelu dostávali kanonieri z Wisly. Aj jeden i druhý tím na tom boli v tabuľke čo sa týka postavenia veľmi dobre. Prvé dejstvo opäť bez gólovej radosti, 0-0. Ako prví úspešne zakončili do priestoru brány v 51. minúte kanonieri z Krakowa. Wisla Krakow aj druhý krát pokorila gólmana Sigma eSports v 85. minúte. Mladé pušky zo Sigmy v samotnom závere ešte upravili stav na konečných 2:1. Tri body brali teda Poliaci.

Po 10. minútach sa ujala vedenia Sigma. Vzápätí Wisla zrovnala na 1:1 presne mierenou hlavičkou. Polčasová prestávka patrila remízovému stavu a hralo sa v podstate odznova. Wisla sa dostala do vedenia v 66. minúte, vďaka nádhernej technickej strele spred pokutového územia. Sigma v 78. minúte dorovnala skóre na záverečných 2:2. V odvete sa body delili.

Zdroj: twitch/yzonesk

Entropiq vs FCVP eSPort

Domáce derby a šláger kola sme mali možnosť sledovať v predposlednom stretnutí štvrtkového programu. Entropiq a FCVP eSport ( T9Laky a Huhnak ) predstavujú tímy, ktoré sú nepríjemné a nevyspytateľné pre každého protivníka.

České družstvá započali ich prvý vzájomný zápas aktívne, najmä v strede poľa. Ani jeden nechcel zbytočne riskovať otvorenie obrany či odovzdanie lopty svojmu protivníkovi. Koncentrovaný futbal napokon znamenal polčas bez jediného vstreleného gólu. Druhá 45-minútovka pokračovala rovnako. Zostávali zvyšné minúty súboja titánov. Gólové vykúpenie pre fanúšikov nastalo v 83. minúte. Zaúradovali ostrostrelci z FCVP eSport, ktorým sa podarilo zvíťaziť nad Entropiq 1:0.

Kto ovládol druhé vzájomné meranie síl ? Aktivita od oboch tímov v úvode zápasu skrátka vyžarovala. V 42. minúte, pred odchodom do šatní odpískal rozhodca pokutový kop v prospech Entropiq. Tí z bieleho bodu nakoniec neskórovali. Dlho smútiť však nemuseli. Práve oni náhle otvorili priebeh diania a chopili sa vedenia 1:0. Plzeň dlho na vyrovnávací gól čakať nemusela, konkrétne do 62. minúty. Entropiq nenašiel recept ani v druhom spoločnom strete. Českí borci si body podelili. Konečný výsledok 1:1.

Zdroj: twitch/yzonesk
FCVP eSPort vs AS Trenčín

Favoritom záverečného duelu bola dvojica z Plzne. S rolou outsidera sa teda museli zmieriť hráči posledného AS Trenčín ( Doli_97 a Doli2000).

Plzeň bleskovo získala vedenie 1:0 hneď na začiatku predposlednej bitky večera. Trenčania mali veľkú šancu v 18. minúte, avšak brankár FCVP čaroval. Jedinému slovenskému zástupcovi nešlo uprieť snahu, ako keby im chýbala potrebná šťastena. Prvá polovica tak patrila Plzni. Nešťastie AS pokračovalo. V 74. minúte inkasovali už druhý krát a gól z ich strany stále neprichádzal. Tretia plzeňská rana do brány Trenčína zasiahla v 80. minúte. FCVP poľahky zdolala AS Trenčín rozdielom triedy 3:0.

Posledná futbalová prestrelka v úvode priala opäť viacej FCVP, ktorá sa dostala do jednogólového vedenia. České duo neprestávalo trápiť svojho slovenského náprotivka, ktorého reprezentuje bratská dvojka. Trenčín dokonca opečiatkoval žrď, čím sa mu vzdialil i vyrovnávajúci gól. 83. minúta a gól v podaní Plzne ako z učebnice. Samotný záver priniesol tretí, KO gól. Aj v druhom z dvojzápasov ťahali Trenčania za kratší koniec. FCVP ich zdolala zase raz 3:0 a uchmatla si tak všetkých 6 bodov.

Súhrn výsledkov 8. kola FIFA PRO LEAGUE:

Zdroj: twitch/yzonesk

Priebežné postavenie tímov v tabuľke:

Zdroj: twitch/Poradie strelcov po 8.kole:

Zdroj: twitch/yzonesk

FIFA PRO LEAGUE pokračuje 9. kolom, ktoré je na programe 30.6. v klasickom čase o 18:00. Takisto neváhaj a zapojte sa do diskusie a súťaží počas priamych prenosov. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.