Pred vyraďovacou fázou nás čakajú ešte dve posledné kolá. Každý jeden bod bude mať cenu zlata.

Boje o postup do play-off sa pomaly blížia. Každé jedno víťazstvo môže posunúť jednotlivých hráčov bližšie k svojmu cieľu, a naopak, každé zaváhanie ich čoraz viac vzďaľuje. FIFA je v tomto skrátka nekompromisná. Komentovaním nás sprevádzala naša obľúbená a stála dvojica Kubo a Bito. Ako skončili samotné zápasy 9. kola ?

Zdroj: fifaleague

AS Trenčín vs Sampi-Sinners

Prvý zápas odštartovali hráči posledného AS Trenčín ( Doli_97 a Doli2000) proti prvému Sampi-Sinners ( Cristy a Seron). Favorit bol teda jednoznačný. Oba celky začali aktívnou hrou a vyzeralo, že si tento dvojzápas chceli všetci hlavne užiť. Prvý polčas sa skončil bezgólovo. Od Sampi-Sinners sa čakalo trochu viac. Naopak, trenčiansky AS príjemne prekvapoval. V 64. minúte sa práve slovenský tím ujal vedenia 1-0. O necelých 9. minút sa Sampi-Sinners podarilo vyrovnať. V 87. sa opäť dostali do vedenia českí bratia hrajúci za slovenský celok. Dávid napokon porazil Goliáša 2:1. Výborný výkon.

Odveta pokračovala v rovnakých koľajách Trenčín v 26. minúte otvoril skóre. V 39. minúte bola táto ostrá bitka už v réžii Sampi-Sinners, ktorí otočili na 2:1. Prvá polovica hry tam patrila favoritovi. V 48. minúte navýšili svoj náskok o dva góly. Dlho sme na štvrtý kúsok čakať nemuseli. Sampi-Sinners jasne prebrali kontrolu. V 78. a 80. minúte pridali ešte dve gólové strely. Definitívne KO prišlo v samotnom závere. Sampi-Sinners zdolali AS Trenčín vysoko 7-1.

Legia Warszawa vs Entropiq

Druhý stret večera sa uskutočnil medzi dvoma silnými súpermi. Poľská Legia Warszawa ( Milosz93 a Polako ) sa postavili českému Entropiq ( Matejs a Marioooso99 ). Práve Entropiq započal gólovú radosť, konkrétne v 10. minúte. Legia nenechala nič na náhodu a odpovedala prekonaním súperovho brankára. Druhý, nádherný gól vstrelili v 35. minúte po ďalekonosnej strele spred 16-ky. Tretí krát bol brankár Entropiq pokorený v 51. minúte. V poslednej 15-minútovke poľskí reprezentanti zvýšili ešte na záverečných 4-1.

Entropiq začal aktívne a s výrazným nátlakom. Defenzíva Legie však zatiaľ zvládala odolávať, nikam sa neponáhľali, vyčkávali či strieľali z väčšej diaľky. Pred odchodom do šatní Entropiq konečne gólovo udrel. Legia Warszawa viac tlačila. Chceli naviazať na predošlý štvorgólový win. České duo to ustálo ! Entropiq zdolal Legiu najtesnejším rozdielom 1-0. Tri body sa teda rozdelili.

Zdroj: twitch/yzonesk

Sigma eSports vs Sampi-Sinners

Šláger 9. kola odohrali dva české tímy. Sigma eSports ( Lumasa2 a Alex ) chceli rozhodne prekvapiť Sampi-Sinners. Podarilo sa im to ? Sampi-Sinners sa bleskovo chopili vedenia hneď v 6. minúte. Sigma sa vo viacerých prípadoch vedela vynájsť, chýbala ale finálna fáza. Na konci polčasu vyrovnali na 1:1. Šance sme videli na oboch stranách. V 87. minúte po rýchlom brejku zaskočili presným zásahom hráči Sigmy svojho soka. Konečný stav – 2:1 pre Sigma eSports.

I odveta nám ponúkla dravý a agresívny úvod. Hralo sa na oboch polovičkách ihriska. Sampi-Sinners využili chybu domáceho rivala v obrane – 1:0. O dve minúty avizoval hlavný arbiter pokutový kop pre Sampi-Sinners, ktorí prestrelili bránu. Sigma z protiútoku hneď vyrovnala na 1:1. O dve minúty zaúradovali znovu po šikovnom prelobovaní brankára. 53. minúta upokojila Sampi-Sinners, ktorým sa podarilo zrovnať na 2:2. Videli sme obrat i na druhej strane. Sampi-Sinners nechceli dovoliť Sigme zisk 6 bodov a prevzali kormidlo. 3:2 skončil tento ich druhý vzájomný duel v prospech Sampi-Sinners.

Zdroj: twitch/yzonesk

DigiGames eSports vs Entropiq

Entropiq sa musel postaviť čelom proti svojej druhej skúške za večer. DigiGames ( Ritzy a FCMartin ) rozhodne nie sú ničím príjemným. Práve DigiGames započali tento dvojzápas odvážnejšie, mali viac šancí a celkovej dravosti. Entropiq skôr sústredil svoje sily na rýchle útoky po krídle, prípadne cez pokutové územie. DigiGames v 73. minúte opečiatkovali tyč. Všetci 4 reprezentanti predviedli skvelé predstavenie. Jediné čo chýbalo, bolo okorenenie futbalu, ktorým sú góly – 0:0.

Strelecká smola DigiGames stále neutíchala ani v druhej spoločnej bitke českých mužstiev. Entropiq stále kontroloval, najmä stred poľa, svoju polovicu a opäť atakoval po krajoch. Rovnako ako v predošlom zápase, i tu skončil prvý polčas 0:0. Diváci sa predsa len stali svedkami gólu. V 71. minúte ako prvá skórovala dvojica z Entropiq. DigiGames si určite nepolepšili. Rozhodca im totiž udelil červenú kartu, čo ich náprotivok bez zaváhania po druhý raz využil. Entropiq teda zdolal DigiGames 2:0.

Legia Warszawa vs DigiGames eSports

DigiGames pokračovali vo svojej zápasovej šnúre. Druhý krát v rámci vysielacieho dňa sa predstavili borci z Legie Warszawa. 

Poľské duo otvorilo v 8. minúte skóre. O 12. minút vyhrávali o dve trefy. Tretie napnutie siete nastalo v 33. minúte. Moment, ktorý prišiel o 7. minút neskôr po chybe DigiGames znamenal, že Legia pokorila brankára už štvrtý raz. Krutá prvá polovica pre družstvo domácej scény. Koncom zápasu ešte Legia definitívne udolala DigiGames. Jasný výsledok 5:0 v prospech poľských strelcov !

Legia Warszawa nadviazala na svoju spanilú jazdu. DigiGames v 25. minúte inkasovali a toto pre nich vôbec nevyzeralo ružovo. Prvú 45-minútovku Poliaci úspešne dohrali, i keď za najtesnejšieho rozdielu 1:0. Digigames doposiaľ nevystrelili do priestoru brány. Nešťastie českých hráčov neprestávalo. V 61. minúte vyťahovali loptu spoza bránkovej čiary už po druhý krát. Ale o minútu neskôr prišlo zníženie na 1:2. Stav sa pred finálnym hvizdom trochu poupravil, keďže Poliaci vsietili i posledný gól. 3:1 skončila odveta a Legia si tak ukrojila všetkých 6 bodov.

Zdroj: twitch/yzonesk

DigiGames eSports vs FCVP eSport

Posledná konfrontácia sa niesla v duchu ďalšieho českého derby zápasu. DigiGames aj do tretice privítali svojho oponenta, tentoraz FCVP eSPort ( T9Laky a Huhnak ). 

Plzeň začala dosť zostra. Vyčerpané DigiGames však stále neodkladalo zbrane. Prudké strely triafali smerom k bráne, no súperov gólman si držal stále čisté konto. Avšak to dlho netrvalo. DigiGames sa ujali vedenia v 23. minúte. Gólové vykúpenie číslo 2 ponúkla 48. minúta. Digi boli zrazu na koni. O 20. minút vyhrávali už rozdielom triedy. Tento stav ukopali až do konca ! Dobojované ! DigiGames konečne pretrhli šnúru nepriaznivých stretnutí a porazili FCVP 3:0.

Záverečný duel zahájili lepšie ostrostrelci z FCVP, ktorí sa v minúte 12. dostali do jednogólového vedenia. Plzen v 29. minúte nadviazala na skvelý štart a vyhrávala 2:0. Moment na to DigiGames rýchlo zdramatizovali priebeh diania na 1:2 z ich pohľadu. Pred polčasovým hvizdom predsa len Digi vyrovnali na 2:2 a hralo sa odznova. Obrat v stretnutí nastal v 56. minúte v podaní DigiGames. Radosť im dlho nevydržala a Plzeň vyrovnala na 3:3. Posledné minúty rozhodli. FCVP to v samotnom závere rozhodli ! 4:3 a videli sme perfektné gólové hody !

Rekapitulácia výsledkov 9. kola FIFA PRO LEAGUE:

Zdroj: twitch/yzonesk

Momentálne postavenie tímov v tabuľke:

Zdroj: twitch/yzonesk

Predposledné, 10. kolo FIFA PRO LEAGUE nás čaká v utorok 5.7. o 18:00. Dôležitá informácia ! Cesta AS Trenčín v súťaži predčasne končí ! Ich zvyšní súperi tak získajú kontumačné výhry.

Takisto neváhaj a zapoj sa do diskusie a súťaží počas priamych prenosov. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.