O celkovom umiestnení a postupe rozhodne 11. kolo, ktoré sa odohrá vo štvrtok večer.

Netradične v utorok večer sa odohrali 3 dvojzápasy domácich a zahraničných účastníkov súťaže. Je to z dôvodu, že jediný slovenský zástupca – AS Trenčín predčasne skončil a ich zvyšné zápasy skončili kontumačnými prehrami. To však nemení nič na tom, že niektoré duá zotrvávajú až do posledného kola v hre o play-off. Večerom nás sprevádzala skvelá dvojica komentátorov, ktorými boli Bito a Kubo.

Zdroj: fifaleague

Sampi-Sinners vs Wisla Krakow

Posledný dvojzápas pred vyraďovacou časťou čakal domácich Sampi-Sinners ( Cristy a Seron ). Wisla Krakow ( Bejott a Furman ) na druhej strane nebola až pod takým tlakom, keďže mali pred sebou ešte dohromady 6 stretnutí. No každý bod sa rozhodne hodí.

V 17. minúte sa do vedenia dostali Sampi-Sinners po centrovanej lopte. O 12. prišlo vyrovnanie Wisly. Bolo jasne vidno, ako oba tímy túžili o TOP 2, zaručujúce istú semifinálovú účasť. Nikto neriskoval, ale zároveň sa ani nebál hrať odvážnejšie. Prvé dejstvo skončilo nerozhodne. Druhý polčas takisto herne nadviazal na ten úvodný. To sa do záverečného hvizdu i potvrdilo. Otvárací zápas tak skončil 1:1.

Priniesla odveta víťaza ? Krakowčania započali hru o čosi aktívnejšie. Odohral sa však podobný scenár ako v prvej bitke. Sampi-Sinners v 24. minúte otvorili skóre po krásnej technickej akcii v 16-ke súpera. Wisla nebola ale určite horším tímom. 52. minúta ponúkla už dvojgólové vedenie tímu Sampi-Sinners. Nádeje Wisly zhasli v 83. minúte, kedy im rozhodca udelil červenú kartu. Výsledok sa do konca nezmenil. Sampi-Sinners zvíťazili 2-0.

Zdroj: twitch/yzonesk
Debreceni VSC vs FC RIGA

Prvý menovaný, maďarský tím ( Kevin a Grisly ) bol na tom o poznanie lepšie. Stále bojoval o top 6 a proti predposlednej FC RIGA ( RFC_Rakovsky a RFC_Titei ), ktorá vypadla zo súťaže musel jednoducho plne bodovať.

Bleskovo sa v 10. minúte chopili vedenia strelci z Debreceni. FC RIGE rozhodne nešlo uprieť snahu a bojové srdce. Napriek tomu prvá 45-minútovka patrila DVSC za najtesnejšieho rozdielu 1-0. Maďarská dvojka udrela druhý krát v 53. minúte. Tretia strela do priestoru brány Lotyšov zapadla v 75. minúte. Posledný kúsok vsietili ešte v samotnom závere. DVSC porazili FC RIGA v prvej vzájomnej hre bez väčších problémov 4:0.

DVSC podľa očakávaní odštartovali o čosi agresívnejšie. Túžba po plnohodnotnom bodovom zisku bola skrátka veľká. Diváci sa prvej trefy dočkali konkrétne až v 35. minúte po výstavnom, ďalekonosnom kúsku. Neskôr tempo hry utíchlo a na viac gólov to nevyzeralo. Presne tak sa udialo. Debreceni si na svoje konto pripísali aj druhé tri body po výhre 1:0.

Zdroj: twitch/yzonesk

eSport Szombathely vs Sigma eSports

Oba celky sa v tejto fáze súťaže predstavili takisto naposledy. Szombathely ( JordanBeast15 a RBS_Rodrigo ) už nedosiahli na šieste miesto v tabuľke. Malá iskra nádeje tam avšak ešte bola pre Sigma eSports ( Lumasa2 a Alex ), potrebovali však rozhodne vyhrať a tiež sa spoliehať na výsledky súperov.

Túto poslednú, maďarsko-českú konfrontáciu začali lepšie mladé talenty zo Sigmy. Nemohli si dovoliť jediné zaváhanie. Chýbal jedine gól. Preto sme videli aj bezgólové prvé dejstvo. Szombathely v 54. minúte prebrali zápasové kormidlo a prevzali vedenie 1:0. Nešťastný gólový moment pre Sigma eSports. Nádej nezhasla, pretože v 78. minúte domáci zrovnali. Szombathely sa stali v 87. minúte katom Sigma eSports, keď definitívne pokorili svojho súpera – 2:1. Play-off cesta tým pádom pre mladé pušky končí.

Na koniec vysielacieho dňa Szombathely predvádzali pekný futbal hneď od úvodu. Sigma na druhej strane chcela tiež ukončiť svoje pôsobenie v tejto sezóne so cťou. Prvá polovica nám gól nedoručila. Ten konečne zapadol, konkrétne do siete Sigmy eSports. Strela smerovalo spred 16-ky a odrazila sa od žrde. Gól kola bez debaty ! Druhý gólový moment nastal v 79. minúte. Vzápätí inkasovali tretí krát. V 85. minúte ešte rýchlo Sigma znížila, ale iba na konečných 3:1 pre Szombathely. Tí sa úctyhodne rozlúčili so súťažou.

Zdroj: twitch/yzonesk

Aktuálna tabuľka pred posledným kolom:

Zdroj: twitch/yzonesk

FIFA PRO LEAGUE uzavrie svoju základnú fázu, teda 11. kolo tento štvrtok – 7.7. o 18:00. Čaká nás posledných 7 duelov medzi tímami domácej i zahraničnej scény. Rozhodne sa o všetkom.

Takisto neváhaj a zapoj sa do diskusie a súťaží počas priamych prenosov. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.