Základná časť súťaže je za nami. Budúci štvrtok spoznáme víťazné tímy a hráčov!

A je to tu! Kolo, ktoré rozhodlo o celkovom umiestnení a následnom boji v play-off. Vieme, že AS Trenčín a FC RIGA sú zostupujúcimi mužstvami. Sigma eSports a eSport Szombathely sa v lige udržali avšak ďalej už nemohli postúpiť. Bojovalo sa teda o prvé dve miesta zaručujúce automatickú účasť v TOP 4 a zvyšných účastníkov predkola play-off.

Dôležitá informácia! AC Sparta eSports kontumačne prehrali svoj posledný dvojzápas proti Entropiq a do vyraďovacej časti sa tak nedostali! Potrebovali totiž plne bodovať a do toho sa spoliehať aj na výsledky svojich rivalov. V lige sa však udržali.

Komentovaním nás sprevádzali naši obľúbení komentátori, Kubo a Bito. Poďme si spoločne rozobrať posledných 6 dvojzápasov základnej časti.

Zdroj: fifaleague

Entropiq vs Wisla Krakow

Český Entropiq ( Matejs a Marioooso99 ) sa postavil proti poľskej Wisla Krakow ( Bejott a Furman ). Hneď na úvod sme mohli sledovať súboj titánov. Začalo sa opatrne a koncentrovane. Výrazné šance neboli zatiaľ ani na jednej či druhej polovici. Gól v prvej 45-minútovke nebol doručený. Skóre v 79. minúte akoby z ničoho nič otvorila Wisla. Entropiq v priebehu 10. minút otočil zápas! Konečný výsledok 2:1 v prospech českého tímu. Záver ako sa patrí.

I druhý vzájomný zápas sa niesol v rovnakej réžii ako ten predošlý. Entropiq mohol byť v absolútnom kľude, keďže vďaka výhre z prvého duelu si zabezpečili TOP2 umiestnenie a stali sa tak istým semifinalistom. Polčas skončil bez gólu. 48. minúta a Wisla sa krásnym banánom chopila vedenia. O 9. minút po premenenej penalte vyhrávali 2:0. Wisla nadviazala na skvelý výkon a pridala i tretí gól. Entropiq zabojoval na konci a znížil na konečných 3:2 pre Wislu.

Legia Warszawa vs FC RIGA

Poľský celok Legia ( Polako a Milosz 93 ) súrne potreboval plnohodnotne bodovať. Naopak lotyšská FC RIGA ( RFC_Rakovsky a RFC_Titei ) hrala v podstate iba o česť. Podľa očakávaní udrela gólovo ako prvá Legia. FC RIGA ešte pripravila nepríjemné prekvapenie pred polčasovou pauzou vstreleným gólom do poľskej siete – 1:1. Legia nemienila nechať nič na náhodu a gól číslo 2. ponúkla 60. minúta hry. Do konca sa výsledok nezmenil, 2:1 pre Legiu Warszawa.

Poľská mašina nadviazala na víťaznú mentalitu a v 7. minúte krásnou strelou otvorili zápas. Cesta za druhým istým miestom zaručujúcim semifinále bola takmer istá. Prvý polčas viedla Legia 1:0. V 54. minúte inkasovala RIGA druhý gól. Lotyši o chvíľu zdramatizovali stretnutie na 1:2. Do finálneho hvizdu zostalo skóre nezmenené a Legia sa stáva po Entropiq druhým istým účastníkom semifinálových bojov.

Zdroj: twitch/yzonesk

Wisla Krakow vs DigiGames eSports

Tretie stretnutie sa nieslo v znamení poľsko-českého merania síl. Wisla Krakow, ako i český DigiGames ( Ritzy a FCMartin ) túžili nutne po čo najväčšom počte bodov. Hráči na oboch stranách odštartovali aktívne. Fanúšikovia sa z gólu v prvej časti ale neradovali. V 65. minúte konečne lopta zapadla do siete. Wisla Krakow sa ujala vedenia. DigiGames sa zvládli vzchopiť a vyrovnali na 1:1 v 78. minúte. Domáci tím v poslednej chvíli otočil priebeh! DigiGames porazili Wislu Krakow 2:1.

Nádeje českého dua stále nezhasli. Každý jeden bod mal pre nich cenu zlata. DigiGames započali i druhý stret veľmi dobre. V 13. minúte – 1:0. V 30. minúte Wisla vyťahovala loptu z brány. O 10 minút už vyhrávali rozdielom triedy. Do polčasu ešte jedna strela smerovala do bránkového priestoru poľskej dvojky, 4:0. DigiGames neprestávali udivovať. V 72. minúte zaúradovali piaty krát. Wisla tak podľahla domácemu tímu vysoko 5:0.

Debreceni VSC vs DigiGames eSports

Ďalšie dramatické momenty nám ponúkol stret medzi maďarským DVSC ( Grisly a Kevin ) a domácim DigiGames. Debreceni išiel v tomto zápase ako prvý do vedenia. Maďarskí kanonieri vyvíjali nátlak a na vytvorené šance mali tiež navrch. Obrovská motivácia neopúšťala DigiGames, čoho dôkazom bolo vyrovnanie na záverečných 1:1. Body sa v prvom meraní síl rozdelili.

DVSC sa podobne ako v predchádzajúcej bitke dostali do jednogólového náskoku. Nádherný “angličák” zavesila maďarská dvojica. Druhú bránku vstrelili o pár minút neskôr. Nádeje DigiGames pomaly zhasínali. Tretie prekonanie brankára českého dua definitívne pochovalo akékoľvek šance na play-off. Debreceni bez zľutovania ešte troma gólmi položili DigiGames na kolená. Domáci v závere kozmeticky upravili stav na 6:1.

Zdroj: twitch/yzonesk

FCVP eSport vs Debreceni VSC

Predposledný dvojzápas odohrali zverenci českej Plzne ( Huhnak a T9Laky ) a ich maďarský rival DVSC. FCVP bleskovo udreli v 3. minúte, krásna akcia a ešte lepšie zakončenie. Tempo síce na oboch stranách spomalilo, teda samozrejme až do vyrovnávajúceho gólového momentu. Prvých 45 minút uzavrela remíza 1:1. V 69. minúte DVSC nechytateľnou “bombou” prestrelili súperovho gólmana. Dlho sme na vyrovnanie nečakali. FCVP o 10. minút upravili výsledok na finálnych 2:2.

Debreceni pokračovali v predvádzaní skvelej formy. Už v 11. minúte prekonali defenzívu Plzne. Český tím je nevyspytateľným oponentom pre každého. V 26. minúte ich útočník jedným dotykom po centrovanej lopte preloboval brankára, 1:1. Huhnak a T9Laky pridali pred cestou do šatne aj druhý gól. Kevin a Grisly zase na druhej strane opäť previedli svoje umenie strieľania z diaľky, ktoré pretavili v gólový moment, 2:2. FCVP uštredrila svojmu sokovi v 81. minúte zlatý, víťazný gól na záverečných 3:2.

Zdroj: twitch/yzonesk

FC RIGA vs FCVP eSport

Posledný boj základnej časti. FCVP potrebovali plných 6 bodov kvôli vyššiemu umiestneniu a losu v play-off. Podľa očakávania sa v 18. minúte dostala do vedenia Plzeň. FC RIGA nehrala vôbec zle a snahu im nešlo jednoducho uprieť. Prvý polčas videli fanúšikovia iba jednu gólovú trefu. Po odpískaní začiatku druhej polovice zase raz udrela Plzeň, 2:0. Lotyši zdramatizovali v 78. minúte na 1:2 z ich pohľadu. Tento výsledok sa už do finálneho hvizdu nezmenil.

Odvetná konfrontácia nám definitívne uzavrela základnú časť FIFA PRO LEAGUE. Obe družstvá nám ukazovali atraktívnu FIFU. Prvému polčasu chýbalo iba korenie futbalu, ktorým sú góly. Otvárací gólový moment ponúkla 48. minúta v podaní Plzne. Stretnutie sa postupom času upokojilo. V 81. minúte FCVP pochovali nádeje FC RIGA na akýkoľvek zvrat. 2:0 skončilo posledné meranie síl večera.

Konečné postavenie tímov v tabuľke:

Zdroj: twitch/yzonesk

Poradie strelcov po základnej časti:

Zdroj: twitch/yzonesk

Budúci štvrtok – 14.7. o 18:00 nám odhalí definitívnych víťazov FIFA PRO LEAGUE !

Rozpis play-off časti:

Zdroj: twitch/yzonesk
Zdroj: twitch/yzonesk

Takisto neváhaj a zapoj sa do diskusie a súťaží počas priamych prenosov. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.