Takto sa bojuje až do samotného konca!

Tak sme sa dočkali! Súboj o majstra FIFA PRO LEAGUE pozná meno svojich troch šampiónov. Domáce i zahraničné celky predviedli obdivuhodné výkony a tento deň nám ponúkol skrátka finále ako sa patrí. Kto získal vytúžený triumf? Okrem finančnej odmeny sa hralo aj o:

Zdroj: twitch/yzonesk

Komentovaním nás i na konci turnaja sprevádzala tradičná, obľúbená dvojica “Kubo” a “Bito”. Spoločne nám priniesli analýzu a hodnotenie jednotlivých tímov a ich reprezentantov. Mimo iného si mohli diváci zasúťažiť aj vo vedomostnom kvíze týkajúceho sa hry FIFA a FIFA PRO LEAGUE, ale i z prostredia futbalu.

Zdroj: twitch/yzonesk

Poďme si spoločne prejsť dianie posledných stretnutí.

FCVP vs Debreceni VSC

Predkolo číslo 1 prinieslo súboj medzi domácou Plzňou ( Huhnak a T9Laky ) a maďarským DVSC ( Kevin a Grisly).

Aktívnejšie odštartoval maďarský DVSC. Skóre však otvorila Plzeň v 10. minúte. O 7. minút bolo vyrovnané na 1:1. V 37. minúte sa opäť ujali vedenia české pušky. Tak aj skočil prvý polčas – 2:1. Ale naši južní susedia sa nevzdali a hneď odpovedali na 2:2. DVSC sa neskôr dostali do vedenia 2:3 z ich pohľadu. Výborný zápas! Duo z Maďarska nenechalo nič na náhodu a zvýšili na 4:2. V závere pridali ešte jeden kúsok a tak bol konečný stav prvého zápasu 5:2!

Odvetný duel znova otvorili hráči Debreceni po šikovnej kombinácii. Rozbehnutá mašinéria sa nechcela zastaviť. Toto pre FCVP nevyzeralo ružovo. Prvé dejstvo prinieslo iba tento jeden jediný gólový moment. V 63. minúte po krátkej rozohrávke priameho kopu Plzeň zrovnala na 1:1. Na reakciu DVSC diváci čakať dlho nemuseli. O 5. minút totiž nechytateľne prekonali súperovho gólmana. FCVP síce v 86. minúte vyrovnali na 2:2, no k postupu to už nestačilo. Súčet oboch zápasov – 7:4 v prospech prvého postupujúceho, ktorým sa stala dvojica z Debreceni. V semifinále ich čakala výzva v podobe Entropiq.

Sampi-Sinners vs Wisla Krakow

Domáca česko-slovenská dvojica ( Cristy a Seron ) sa ujala vedenia v prvých minútach zápasu predkola číslo 2. Proti Wisle ( Furman a Bejott ) sa im podarilo udržať jednogólové vedenie i vďaka aktívnej hre a pozornej obrane. Ako to však vo FIFE chodí, nikdy sa netreba radovať predčasne. V 51. minúte Wisla odpovedala vyrovnaním. Napriek bojovnosti do finálneho hvizdu sa viac neudialo. Prvé derby týchto celkov skončilo nerozhodne 1:1.

Odvetné stretnutie rozhodlo o všetkom. Podobne ako tomu bolo v predošlej konfrontácii, i tu sa vedenia chopili domáci hráči. Krásny protiútok priniesla 31. minúta, brankár jednoducho nemal šancu. Po prvom polčase tak boli k bránam semifinále bližšie Sampi-Sinners, 1-0. Poľské duo nemienilo “svoju kožu predať len tak lacno” a v 67. minúte dorovnalo zápasové skóre. Po odpískaní základnej hracej doby sme stále nepoznali meno víťaza a tak sa išlo do predĺženia. Ani to nerozhodlo! Automaticky tam museli byť na rade pokutové kopy. Zlyhanie Sampi-Sinners prišlo v 3. a 5. sérii. Wisla nepremenila penalty vo 4. a 5. sérii. Rozhodla tak 6! A posledným známym semifinálovým účastníkom sa stali reprezentanti Wisly Krakow!!! Tí totiž zvládli vychytať pokus domácich strelcov a následne svoju šancu využili. Nervy drásajúca dráma! V druhom semifinále sa predstavia proti rivalovi z Legie Warszawa.

Zdroj: twitch/yzonesk

Entropiq vs DVSC

Prvý semifinálový stret sa odohral medzi prvým tímom základnej fázy FPL – Entropiq ( Marioooso99 a Matejs ) a maďarskými borcami z DVSC ( Kevin a Grisly ).

Keďže išlo o doposiaľ najdôležitejší zápas pre oboch, nikto si nemohol doloviť zbytočné zaváhanie či risk. I z toho dôvodu sa prvá 45-minútovka skončila bezgólovo. Druhý polčas hrali všetci štyria hráči aktívne. Pekne kombinovali a zároveň kontrolovali stred poľa, ukázali taktiež bojové srdce a mali aj potrebnú šťastenu. Napriek tomu fanúšikovia nevideli ani jeden gól. Prvý bezgólový výsledok večera – 0:0.

Odvetné stretnutie konečne doručilo gólový moment. Ten nastal v 36. minúte. Postarala sa oň dvojica z Entropiq po prieniku do 16-ky Debreceni a presnou strelou k ľavej žrdi. Český tím delil od finále jediný polčas. V 73. minúte DVSC nadviazali na fantastický predošlý výkon proti Plzni a zareagovali vyrovnaním na 1:1. Smolný moment pre Entropiq. Ako z veľkej knihy prišiel gólový moment v 90. minúte v podaní DVSC a Entropiq bol na kolenách! Prvým finalistom sa teda stali strelci z Debreceni po výhre 2:1 na zápasový súčet. Klobúk dole!

Legia Warszawa vs Wisla Krakow

Odvekí rivali sa tentoraz proti sebe postavili v kľúčovom semifinálovom boji! Legia ( Polako a Milosz93 ) sa o svoj postup ako istý účastník TOP4 postarali už v základnej časti, vďaka skvelému druhému miestu. Wisla naopak musela zabojovať a zaistiť si ďalší cieľ za vytúženým prvenstvom. V predkole vyradili na penalty Sampi-Sinners. Súboj týchto poľských zverencov sľuboval naozajstné FIFA predstavenie.

Ako blesk udreli “Legionári” z Varšavy. V 10. minúte po technických kúskoch brankár loptu vyrazil, no z odrazenej lopty už nedokázal chytiť presne mierenú hlavičku. Hlavné mesto Poľska tak otvorilo skóre, 1:0. Hru mali pod palcom, pozorne bránili a nikam sa neponáhľali. Druhý gól si na svoje konto pripísali 5 minút pred koncom. Legia Warszawa zdolala v prvom semifinálovom meraní síl Wislu Krakow 2:0.

Odvetu začala lepšie Wisla. Jej hráči si uvedomovali, že dvojgólový náskok ešte vo FIFE nič neznamená. Pred odchodom do šatní sa im predsa len podarilo prerušiť “gólovú kliatbu” proti odvekému rivalovi, 1:0. Legia začala byť zrazu pod tlakom. V 58. minúte Wisla zaúradovala aj druhý krát. Stav zápasovej série – 2:2! O 30. minút Wisla vyhrávala už rozdielom triedy. Legia sa však nevzdávala a vstrelila v 90. minúte gól na 1:3 z ich pohľadu. Išli sme teda samozrejme do predĺženia. Už to vyzeralo, že budeme sledovať druhý penaltový rozstrel v priebehu večera. V 120. minúte Wisla udrela ako z čista jasna. 4-3! Neuveriteľný záver, avšak veľmi smutné chvíle pre Legiu. Krakowčania sa stali druhým finalistom!

Zdroj: twitch/yzonesk

Entopiq vs Legia Warszawa

Duel semifinálových smoliarov Entropiq a Legia Warszawa predstavovali bitku o bronzovú medailu. Oba tímy zažili nešťastné momenty v samotnom závere, čo ich aj stálo účasť vo finále.

Česká dvojka otvorila priebeh diania v 33. minúte po rýchlej kombinačnej hre. Legia sa snažila odpovedať. V 43. minúte pred odchodom do kabín sa Entropiq presadil ešte raz. Krásne mierená ďalekonosná strela zapadla nechytateľne k pravej žrdi. Hneď po zmene strán po vynikajúcej technickej akcii znížila Legia na 1:2. V 55. minúte sa im podaril ešte krajší gól. Legia sa predriblovala cez obranu Entropiq ako brazílski futbaloví virtuózi, 2:2. V 64. minúte sa druhý krát do vedenia dostali zverenci Entropiq. Po nevyužitej šanci Legie sa v 68. minúte presadili štvrtým gólovým zásahom. Desať minút pred finálnym hvizdom Legia upravila skóre na konečných 4:3 v prospech Entropiq.

“Legionári” v odvete udreli ako prví a zrovnali zápasový súčet na 4:4. V 20. minúte už po štvrtý raz nedokázal nájsť Entropiq recept na skvelú technickú hru súpera. Výborný dribling zo strany Milozsa93 a Polaka. Na druhej strane Legia nenašla spôsob ako ubrániť dynamickú kombinačnú hru českej dvojice. Videli sme vyrovnaný stav 1:1. V 43. minúte Entropiq nadviazal na svoje vysoké tempo a otočil stret na 2:1. Vzápätí po rozohrávke Legia opäť vyrovnala. V 80. minúte sa už po tretí kráť uchopili vedenia borci z Entropiq. O dve minúty pridali ďalší gól. V 85. minúte už mali Legiu ako na “lopatkách, 5:2! Skóre týchto gólových hodov sa viac nezmenilo. Entropiq porazil LW na súčet stretnutí 9:5 a stáva sa bronzovým držiteľom trofeje vo FIFA PRO LEAGUE!

Zdroj: twitch/yzonesk

DVSC vs Wisla Krakow

Grande Finále, na ktoré sme všetci čakali. Maďarsko-poľská konfrontácia rozhodla o všetkom. Oba tímy urazili náročnú cestu za týmto najdôležitejším súbojom v celej súťaži. Kto napokon získal zlato? DVSC alebo Wisla Krakow ?

Už v 5. minúte otvorili priebeh diania Kevin s Grislym ( DVSC ) po presne mierenej hlavičke. 30. minúta naopak patrila Furmanovi a Bejottovi, ktorí zvládli vyrovnať na 1:1. V 59. minúte sa znovu dostali na víťaznú stranu DVSC, kedy si po nakopnutí do 16-ky spracovali loptu a inštinktívne zakončili. Viac gólových momentov fanúšikova do 90. minúte nevideli. Prvé stretnutie Grande Finále si vďaka tesnej výhre 2:1 pripísali na svoje konto reprezentanti Debreceni VSC.

Obe mužstvá predvádzali už od samého úvodu veľmi aktívnu hru. Vyvarovali sa zbytočne riskantným rozohrávkam, hrali na istotu, ale hlavne tiež súrne potrebovali prekonať defenzívu súpera. Avšak prvá polovica hry strelu medzi tri tyče neponúkla. Posledná bitka večera doručila otvárací vsietený gólový zásah až v 61. minúte. Wisla Krakow sa ujala vedenia a to znamenalo finálové vykúpenie. Hralo sa odznova. Po uplynutí 90. minút bola zápasová séria vyrovnaná – 2:2. V 97. minúte overtimu strelila Wisla Krakow posledný a zároveň víťazný gól a stala sa celkovým šampiónom FIFA PRO LEAGUE!!!

Veľká gratulácia hráčom Wisly Krakow Bejott a Furman!

Zdroj: twitch/yzonesk

Pozápasový rozhovor s majstrami:

Zdroj: twitch/yzonesk

Konečné poradie:

Zdroj: twitch/yzonesk

Výsledná tabuľka strelcov:

Zdroj: twitch/yzonesk

Obrovské poďakovanie patrí našim sponzorom – RedBull, Tipos, 4-ka, Hyundai a Slovenskému futbalovému zväzu.