Posledný turnaj vo FIFE 18 je za nami. Rozlúčili sme sa ním pre nás netypickým spôsobom a to turnajom dvojíc.V Nitrianskej Gravity Laser Aréne sa konal 23.9.2018 turnaj v štýle 2v2. Hráči boli rozdelení do 4 skupín po 4 hráčoch. V skupinách odohrali zápas každý s každým, aby sa hráči zohrali a určilo sa poradie v akom pôjdu do zápasov play-off. Play-off sa tradične hralo systémom na odvety takže každý gól hral dôležitú úlohu v dvojzápasoch.

V skupine A sa najviac darilo Old Boys, ktorí si odkrútili premiéru u nás na turnaji a myslím, že sa nemajú za čo hanbiť. Kvôli horšiemu vzájomnému zápasu sa Bratranci museli uspokojiť “len” s druhým miestom, ktorí tak isto ako Old Boys mali u nás premiéru. Vyrovnané “duo” GAB skončili na treťom mieste a agilný FCB sa museli uspokojiť len so štvrtým miestom.

Skupinu B ovládla známa dvojica Lukáš Režný a Simon Hale = PRO Dreváci, jediný kto im uchmatol nejaké body na turnaji boli Čuramedáni, ktorí skončili v skupine B na druhom mieste. Tretie miesto ostalo nevyspytateľným Lajdákom, no a štvrté miesto Ryko Team-u.

Skupina C mala hneď dvoch favoritov a tí aj potvrdili svoje miesto. Chlapci z tímu FIFA League  vyhrali skupinu so skóre 10:4 a nestratili ani jeden bod. Na druhom mieste skončil Weak Team a na treťom mieste o lepšie skóre pred Colorblind Duo skončil tím “AdoJeSef.”

Skupinu D vyhral tím s názvom Pivné Palice. Na druhom mieste sa umiestnili známi ŠITI a tretia priečka ostala chlapcom z Ineaqualis.  Na poslednom mieste v skupine D ostal čierny kôň turnaja “organizátori.”

V osemfinále nenastalo žiadne prekvapenie a všetci favoriti postúpili do štvrťfinále, s turnajom sa tak museli rozlúčiť: Ryko Team, Inaequalis, Colorblind Duo, GAB, Organizátori, FCB a AdoJeSef.

V štvrťfinále sa stretli víťaz skupiny A – Old Boys a druhý tím zo skupiny B – Weak Team. Bol to nesmierne vyrovnaný zápas no šťastie viac prialo hráčom z Weak Teamu. Po Old Boys sa s turnajom rozlúčil ďalší víťaz skupiny a to skupiny D, ktorý podľahol Čuramedánom 1:3. Svoju úlohu favorita si postrážili chlapci z FIFA League Teamu, ktorí po šťastnejšom konci pre nich poslali domov Bratrancov.
V poslednom dvojzápase zastali úlohu favorita PRO Dreváci a tak sa s turnajom museli rozlúčiť aj ŠITI.

V prvom semifinále na seba natrafili Weak Team a Čuramedáni, tento dvojzápas lepšie zvládli Weak Team v pomere 5:2. Druhé semifinále sa nieslo vo vyrovnanejšom duchu a to medzi FIFA League Team a PRO Drevákmi, PRO Dreváci tento zápas zvládli 4:3 aj vďaka dlhoročným skúsenostiam z predchádzajúcich turnajov.

O 3.miesto sa tak stretli Čuramedáni a FIFA League Team a tento zápas lepšie zvládli mladé pušky z FIFA League Teamu.

Finále ako sa patrí ! Vyrovnaný zápas plný emócii rozhodlo až predĺženie, PRO Dreváci vďaka veľkým skúsenostiam tento zápas zvládli a dotiahli ho do víťazného konca najtesnejším rozdielom 1:0.

Ďakujeme všetkým hráčom za účasť a víťazom gratulujeme.

Fotogalériu s výsledkami nájdete TU: 2v2 tournament