Len pár dní dozadu sa odohrala kvalifikácia na záverečný turnaj ESL, kde nás zastupoval RAPID. Z 231 hráčov bolo nesmierne ťažké sa kvalifikovať, keďže postupujú len prví 4 hráči. Viac nám o tom povie samotný RAPID.

Na turnaj som sa pripravoval ako na WL, keďže pri väčšej účasti hráčov som musel byť pripravený na vyšší počet zápasov. Na turnaji sa zúčastnila CZ/SK FUT elita, ktorá taktiež nesklamala. Prvé zápasy sa mi hralo pomerne pohodlne a tempo zápasu som kontroloval ja, pričom o góly núdza nebola. Ofenzívny ťahúň v mojom tíme, icona Eusebio, ktorý ťahá moje zápasy už nejaký mesiac opäť nesklamal. Stred pola dirigoval TOTY De Jong spolu s prime Essienom. Obrane velila icona z Manchestru United Rio Ferdinand a v bráne postavil stenu Neuer. V turnaji som závažnejšie problémy nemal aj keď súper vždy ukázal svoju kvalitu, finálnu stopku som dostal až v osemfinále turnaja. Hráč, ktorý ma vyradil následne vyhral celý turnaj.

S turnajom som vrámci možností spokojný, dostal som sa medzi 16 najlepších hráčov z 231 so skóre 25:7. Bola to dobrá skúsenosť a určite nevynechám ďalšie ESL kvalifikácie a posnažím sa o čo najlepšiu priečku.