Nové súboje, napínavé zápasy a možnosť si staviť na víťaza v Niké – toto všetko prichádza do pro ligy už tento týždeň!

Je tu nový týždeň a s ním ďalšie odohrané kolo prvej slovenskej online profesionálnej ligy! Účastníci tejto prestížnej ligy pravidelne dokazujú svoje kvality na mnohých domácich a svetových ešportových turnajoch. Ako sa darilo klubovým ešport reprezentantom a kto zaujal prvé miesto v tabuľke? Dočítate sa už v tomto článku!

SWAN FIFA PRO League sa hrá v režime Kick-off. Režim Kick-off organizátori vybrali  vybrali kvôli rovnosti medzi hráčmi, kde si každý môže vybrať z rovnakej ponuky tímov. Režim FUT je zábavnejší z pohľadu toho, že si každý skladá vlastný tím, avšak hovoriť o rovnosti tímov sa nedá. Hráči sa nakupujú za coiny alebo padajú z balíčkov, ktoré sa dajú kúpiť aj za reálne peniaze v podobe FIFA points. Pre udržanie fair play pre každého, liga smeruje v móde dostupnom pre každého rovnako.

Na úvod nás čakali dva zápasy plné gólov v dueloch medzi SIG FCMARTIN a hráčom Slovana Lumasa2. Oba zápasy skončili po prestrelke 3:3, víťaza sme teda nenašli a hráči si podelili po bode z každého zápasu.

Ako druhí medzi sebou odohrali zápasy cristy7 zo Žiliny a RIIJK z tímu Entropiq. Prvý zápas skončil v prospech hráča RIIJK, kde sa mu podarilo zvíťaziť 1:3. V druhom zápase sme boli svedkami skôr taktickej bitky, kde ani jedno mužstvo nechcelo urobiť chybu a zápas sa tak skončil bezgólovou remízou 0:0. RIIJK nie je na esport scéne žiadnym nováčikom a získal rôzne ocenenia ako 1. miesto na Majstrovstvách SR v elektronických športoch 2020, 1. miesto na Majstrovstvách Českej republiky 2019, 2. miesto eLiga 2020 za Sláviu. Taktiež medzi jeho úspechy patrí účasť na V4 future festivale v Maďarsku a Continental Cup v Paríži v hre FIFA 19. 

Derby v podaní Slovanu a Trnavy už nie je len na ihrisku, ale aj v ešporte. Za Slovan nastúpil rSp17, ktorý sa do hry vrátil po dvojročnej pauze. Predtým pôsobil v tímoch ako DarkTigers a Gunrunners, zapísal si aj účasť na IEM Katowice. Za Spartak sa predstavil Alex. V prvom zápase sa hráči spoznávali, nikto nechce urobiť chybu a v zápase padol iba jeden gól, ktorý rozhodol o Alexovom víťazstve 0:1. V druhom zápase boli diváci svedkami 6 gólov, kde sa víťazstvo opäť priklonilo na stranu Alexa, tentokrát však výsledkom 2:4.

České tímy si taktiež nič nedarovali v dueloch medzi SIG Typci a Huhnak. Huhnak si prvé miesto v tabuľke vziať nenechal a na svoje konto si pripísal 6 bodov po zápasoch 0:2 a 2:4. Na Huhnaka momentálne stráca 1 bod zástupca Trnavy Alex. Huhnak je taktiež dlhoročný hráč a veľké meno na esport scéne. Medzi jeho úspechy patrí víťazstvo FORGAMES 2018, úspešná účasť na českých turnajoch ako COOL Liga, eRepre alebo eLiga. Bývalý hráč ALZA Gaming CZ sa nestratil ani medzi európskymi hráčmi na V4.

Posledné zápasy kola medzi sebou odohrali ASTN.Doli97 a FCST Kali. V prvom zápase, kde sa hráči spoznávali, vládla opäť taktická hra. Zápas sa skončil nerozhodne 1:1 a hráči si tak podelili po bode. V druhom zápase ASTN.Doli97 skúsil útočnejšiu hru, ktorá sa mu vyplatila a po zápase 3:1 mu priniesla 3 body.

Najbližšie kolo nás čaká už 5.11.2020 o 19:00, tak si nezabudni naladiť facebookovu fanpage , Twitch kanál a najnovšie už aj www.huste.tv

Na víťaza zápasov SWAN FIFA PRO League si môžeš navyše aj staviť na Niké – www.nike.sk!

Ak si trúfaš a chceš patriť medzi najlepších, neváhaj sa registrovať do nižších súťaží na https://fifaleague.sk/registracia/ . Najlepší dvaja postupujú medzi elitu, tak ukáž, že na to máš aj ty!

  • autor: Adam Ďurdiak, FIFA League SK