FIFA patrila opäť štvrtkovému dňu. Ktorý z tímov poskočil a naopak, ktorý na druhej strane v tabuľke klesol?

Dva týždne pauzy vo FIFA PRO LEAGUE sú minulosťou. Súťaž sa opäť vrátila do svojho rozbehnutého režimu. Dnes sa odohralo 5 dvojzápasových stretnutí našich obľúbených tímov. Večerom nás sprevádzala tradičná komentátorská dvojica Bito a Kubo. Ako prebiehali jednotlivé zápasy 7. hracieho dňa ?

Zdroj: fifaleague

eSport Szombathely vs Legia Warszawa

Úvodný zápas otvorili hráči Szombathely ( JordanBeast15 a RBS_Rodrigo ) a Legia Warszawa ( Milosz93 a Polako ). Zápas sa niesol v znamení susedskej bitky, keďže tieto tímy mali na svojom konte rovanký počet bodov. Samozrejme maďarský celok mal o 8 zápasov viac ako jeho poľský náprotivok.

Do stretnutia vstúpila svojim agresívnym štýlom lepšie Legia. Ich maďarský súper skôr vyčkával na protiútoky z koncentrovanej obrany. Prvý gólový moment nastal v 44. minúte a tešili sa z neho hráči Szombathely, ktorí tak ovládli prvý polčas. Legia postupne poľavovala v hernom tempe. Vyrovnanie však prišlo v 75. minúte a hralo sa tak odznova. Skóre zostalo nemenné a zápas teda skončil 1:1.

Szombathely vstúpili do odvety výborne a už v úvodnej 15-minútovke vsietili dva rýchle góly. Rozbehnuté duo pokračovalo v gólovej mašinérii a do polčasu ešte dva kúsky pridali. Štvorgólový náskok do šatne bol viac ako potešujúci. Legia na začiatku druhého polčasu znížila na 1:4. Piaty zásah do poľskej brány sa udial v 75. minúte a o víťazovi ďalej nebolo pochýb. Tí ešte dokázali odpovedať v 84. minúte na 2:5. Szombathely následne pridalo šiesty gól. Legia Warszawa podľahla eSport Szombathely vysoko 6:2.

Legia Warszawa vs AC Sparta eSports

V druhom dvojzápase sme mali možnosť sledovať šláger 7. kola FIFA PRO LEAGUE. Poľská Legia pokračovala svojim druhým stretnutím v priebehu večera. Ich oponentom bol tentoraz český tím AC Sparta eSports ( Emerickson a Caster ). Táto bitka sľubovala napínavú a nepredvídateľnú FIFU.

Legia sa po nevydarenom predošlom zápase dokázala fantasticky pozviechať a po 26. minútach vyhrávali 3:0 ! Krásne ďalekonosné strely zapadli medzi tri tyče do brány Sparty. Tá dokázala ešte pred koncom prvej 45-minútovky znížiť na 1:3. V 50. minúte udrela waršawská lokomotíva štvrtý krát. Legia sa hrou očividne bavila, čoho dôkazom bol piaty gól v 86. minúte. Finálny stav 5:1 v prospech poľského celku.

Sparťania chceli svojmu súperovi oplatiť debakel z prvého zápasu. Obe mužstvá predvádzali aktívny výkon, na gól sme však museli čakať až do 45. minúty, kedy sa presadilo duo z Legie Warszawa. Spartu v 52. minúte zachránila žrď. V 71. minúte prišla druhá presná strela do priestoru brány českého tímu. V 76. minúte dokázali reagovať kontaktným gólom. Na odpoveď sa čakať dlho nemuselo a v 80. minúte Legia definitívne uzavrela stret na 3:1. Všetkých 6 bodov si uchmatli Poliaci.

Zdroj: twitch/yzonesk

DigiGames eSports vs AC Sparta eSports

V treťom dvojzápase sa konal ďalší ostrý súboj, tentokrát medzi domácimi tímami. DigiGames eSports ( Ritzy a FCMARTIN ) sa postavili proti pražskej Sparte. Kto mal na konci väčší dôvod na úsmev ?

Stretnutie sa začalo pomerne opatrne. Zo zabezpečenej obrany a postupnou kombináciou sa tímy snažili oklamať jeden druhého. Napriek snahe na oboch stranách sme sa stali svedkami bezgólového polčasu. Digigames eSports dokonca ani nevystrelilo na bránu. Čo sa im nepodarilo v doterajšom priebehu, dokázali v 62. minúte, kedy otvorili skóre. 88. minúta priniesla vyrovnanie na 1:1. Sparta dokonca otočila v 92. minúte zápas a zdolala Digigames 2:1 ! Neskutočný záver !

Spartu ich famózny obrat nakopol a v 24. minúte sa dostali do vedenia 1:0. Digigames nechceli darovať aj ďalšie tri body súperovi a preto vyrovnali v 34. minúte. Do šatne išli všetci hráči za nerozhodného stavu. Oba tímy po zmene strán začali vyvíjať tlak a hralo sa na oboch častiach ihriska. V 76. minúte hlavný arbiter udelil červenú kartu dvojici z Digigames. Sparta mala početnú prevahu a šanca na výhru sa zvyšovala. Digigames v 79. minúte nečakane gólovo udreli ! AC boli zrazu pod nepríjemným nátlakom. Tentoraz otočili nepriaznivý stav Digigames a Sparťanov porazili 2:1.

Sigma eSports vs Legia Warszawa  

Predposledný súboj sa uskutočnil v podaní českej Sigmy eSports ( Lumasa2 a Alex) a Legie Warszawa. Poliakov čakala tretia náročná výzva tohto vysielacieho dňa. Mladé pušky z domácej scény potrebovali body viac, než ich poľský konkurent.

Súperi po sebe od začiatku vyštartovali a ani jeden nechcel tomu druhému nič darovať. V 8. minúte Legia Warszawa opečiatkovala žrď po technickej strele. Tímy predvádzali rýchlu hru na protiútoky, avšak gól v prvej polovici nepadol. Legia v polčase číslo 2 pritvrdila. Sigma zase skúšala atakovať poľské mužstvo po krídlach. V samotnom závere bola sieť predsa len rozvlnená a rovno dva krát. Postarala sa o to dvojica Legie. V 87. minúte po nádhernej strele spred 16-ky sa ujali vedenia. O 5 minút neskôr uzavreli prvú vzájomnú bitku, keď po rýchlom brejku zvýšili na konečných 2-0.

Forma poľských borcov pokračovala i v druhom meraní síl. Už v 9. minúte sa chopili vedenia 1-0. Vykúpenia v podobe gólu sa dočkali i reprezentanti Sigmy. Mladá dvojica v priebehu jednej minúty dokonca otočila stretnutie na svoju stranu. Hlavný rozhodca odpískal v 30. minúte pokutový kop pre Legiu, ktorá sa nemýlila a zrovnala na 2-2. Diváci sledovali fantastické štvorgólové predstavenie. Sigma sa opäť raz ujala kormidla v 59. minúte po presnom zásahu na 3:2. Ďalšie ich gólové strely v 85. a 89. minúte uzavreli túto odvetu. Sigma eSports porazili Legiu Warszawa 5:2 a tri body bral každý.

Zdroj: twitch/yzonesk

AC Sparta eSports vs Sigma eSports   

Na záver večera nám svoju šou predviedli už po tretí krát reprezentanti AC Sparta eSports. O body sa ich pokúsili obrať hráči Sigma eSports. V druhom domácom derby 7. kola boli za favorita považovaní práve Sparťania. Stal sa ale opak pravdou ? Prekvapil outsider ?

Lopta od samotného začiatku lietala na oboch poloviciach ihriska. Hráči predvádzali sympatickú hru aj snahu, do toho skúšali ďalekonosné strelecké pokusy či finesy. Pred odchodom do šatní ešte Sparťania svojmu súperovi uštedrili jednu bránku a ujali sa tak najtesnejšieho vedenia 1-0. Pražská Sparta naďalej tlačila a vyzeralo to, že druhý gól je na spadnutie. Sigma si stále nevedela dať rady s prekonaním súperovho brankára. Odmeny sa predsa len dočkali. V 82. sme boli svedkami vyrovnaného stavu 1:1. Viac sa nestalo. Obidva tieto české tímy si vzali po bode.

Poslednú konfrontáciu odštartovali lepšie mladíci zo Sigmy. Dravým štýlom prinútili Sparťanov k väčšiemu dôrazu v obrannej činnosti. Pražské duo zase útočilo rozvážnejšie cez stred poľa. Ani jeden z týchto tímov nám v prvom dejstve gól nedoručil. Sigma sa dostala do v 50. bližšie k výhre, keď sa im podarilo presne zamieriť do brány ACS, 1:0 pre mladých strelcov Lumasu a Alexa. O 20. minút neskôr Sparta úspešne vyrovnala. Podobne ako v prvom vzájomnom súboji aj tu sa body delili za rovnakého výsledku 1:1.

Priebežné postavenie tímov v tabuľke:

Zdroj: twitch/yzonesk

Poradie strelcov po 7.kole:

Zdroj: twitch/yzonesk

Hráčom mesiaca máj sa stal RBS_Rodrigo z eSport Szombathely.

Zdroj: twitch/yzonesk

FIFA PRO LEAGUE pokračuje svojim 8. kolom, ktoré je naplánované na 23.6. o 18:00. Takisto neváhaj a zapojte sa do diskusie a súťaží počas priamych prenosov. Viac informácii je uvedených nižšie.

Absolútnou novinkou súťaže je tzv. Frajer na záver. Po každom kole budú mať diváci možnosť zahlasovať v komentároch na facebookovej stránke FIFA PRO LEAGUE o ich favorita, či už sa bude jednať napr. o pekný gól, kombináciu alebo na druhej strane o fail a pod. Vybraný komentár vyhrá 6 plechoviek značky RedBull.

Taktiež zaujímavosťou bude súťaž priamo na Twitchi. Naši komentátori povedia približne každé 2 hodiny heslo od RedBullu a úlohou diváka bude čo najrýchlejšie ho napísať do chatu. Odmena 6 plechoviek jedného z najznámejších energetických nápojov na svete tak môže byť vaša. Sledovaním a zbieraním bodov, prípadne správnym hádaním v ankete je v hre zisk futbalových kartičiek za istý, väčší počet bodov. Pozor, musíte však byť rýchli. Skvelou správou je šanca zapojiť sa do súťaže spoločnosti Hyundai. Tri krát počas všetkých streamov komentátori môžu vyzvať divákov, aby odpovedali na otázky týkajúce sa špecifikácie auta, ktoré sa bude zobrazovať prostredníctvom chatbota. Odmenou je získanie auta na víkend. Stačí ak napíšete správnu odpoveď ako prvý. Pre viac informácii navštívte fifaleague a sledujte priame prenosy na Twitchi yzone.