Ďalšie kolo SWAN FIFA PRO LEAGUE sa opäť nieslo v znamení zaujímavých zápasov a atraktívnych gólových momentov. Išlo už naozaj do tuhého a všetci hráči potrebovali získať čo najväčší možný počet bodov. Najvyššia ešport liga začína poriadne naberať na obrátkach, čoho sme mohli byť svedkami aj počas tohto ďalšieho odohraného kola.

Slovan rSp17 vs Huhnak

Úvod kola otvoril súboj „Dávida s Goliášom“, a to medzi posledným Slovan rSp17 a lídrom tabuľky – Huhnakom. Pred týmto duelom potreboval prvý menovaný získať čo najviac bodov, keďže z 12 zápasov dokázal zvíťaziť iba dvakrát, zatiaľ čo jeho súper stále neokúsil trpkosť prehry.

Prvý zápas týchto dvoch hráčov vyšiel v prospech Huhnaka (Liverpool), ktorý bol už od začiatku aktívny, efektívnejší a technickejší. Naopak Slovan rSp17 (Ajax) mal niekoľko sľubných šancí, ale nevyužil ich, z toho dôvodu skončil zápas 1-7 pre Huhnaka. V druhom súboji sme boli svedkami derby mužstiev z Manchestru. Líder tabuľky opäť kontroloval hru, jeho súper mal málo vážnejších situácii, čo viedlo k ďalšej výhre Huhnaka v pomere 2:5 a umiestnenie v tabuľke sa tak pre týchto hráčov nezmenilo.

cristy7 vs FCST Alex

Ďalší dvojzápas sa odohral medzi cristy7 a FCST Alex. Reprezentant hrajúci za ešport sekciu MŠK Žilina – cristy7, v poslednej dobe zlepšil svoje výkony a dokázal sa dostať na piate miesto zo zostupovej pozície. Jeho súperom bol predstaviteľ trnavského Spartaku, ktorý sa pred týmto stretnutím nachádzal na druhej priečke a zaujímavosťou je, že je jedným z dvoch hráčov, ktorí nemajú na svojom konte ani jednu remízu ( druhým je Slovan rSp17).

Prvý zápas bol vyrovnaný, v prvom polčase bol o čosi viac precíznejší FCST Alex (Liverpool), cristy7 (Bayern Mníchov) zápas aspoň trošku zdramatizoval, svojej prehre 3-5 však v tomto zápase už zabrániť nedokázal. V druhoch zápase sa hráči viac sústredili na svoju obranu, čoho výsledkom bol aj bezgólový prvý polčas. Druhé dejstvo prinieslo väčšiu aktivitu zo strany hráča cristy7 ( Lazio ), ktorý dokázal streliť víťazný zásah FCST Alexovi ( PSG) v 91. minúte hry a zvíťazil 0-1.

Slovan Lumasa2 vs RIIJK

V poradí tretí dvojzápas sa tentokrát uskutočnil medzi dvoma gigantmi súťaže, ktorými sú hráči Slovan Lumasa2 a RIIJK. Najmladší hráč turnaja háji farby ešportovej sekcie ŠK Slovan Bratislava a svojimi výkonmi udivuje celú hernú FIFA scénu. Jeho súperom aktuálny majster Slovenska v hre FIFA – RIIJK, ktorý reprezentuje tím Entropiq. 

V prvom meraní síl týchto hráčov sme videli menej streleckých príležitostí, hráči hrali proti sebe opatrne a s rešpektom. Slovan Lumasa2 (PSG) začal proti hráčovi RIIJK (Slavia Praha ) aktívnejšie a predviedol lepší výkon v prvom polčase.RIIJK na konci zápasu dokázal dohnať dvojgólové manko a vyťažiť zo stretnutia 1 bod. Zápas sa skončil teda remízou 2-2.

Druhý duel týchto hráčov nám priniesol atraktívnejší prvý polčas v podaní RIIJKA (Bor.  Dortmund ). Zmena však nastala v nasledujúcich 45 minútach. Tentokrát naopak v prospech Slovan Lumasu2 (FC Barcelona). Jednalo sa o vyrovnaný boj s množstvom šancí na oboch stranách. Zápas skončil takisto deľbou bodov so skóre 2:2.

ASTN.Doli97 vs SIG FCMARTIN

V predposlednom dvojzápase nás čakal stret ôsmeho ASTN.Doli97 a šiesteho SIG FCMARTIN. Týchto dvoch hráčov delil pred ich vzájomným súbojom v tabuľke iba 1 bod, avšak SIG FCMARTIN má ešte dva zápasy k dobru. 

Stretnutie číslo 1. prinieslo dva krásne gólové zásahy na jednej i druhej strane. Onedlho na to znova udrel presnou strelou do priestoru brány SIG FCMARTIN (PSG), ktorá bola zároveň rozhodujúcou, čím stret skončil 1-2. Pre odvetný zápas bola typická hra v strede poľa, taktickejšie meranie síl. Druhá polovica hry priniesla dva rýchle góly v podaní SIG FCMARTIN ( Liverpool), no ani to mu však nestačilo k plnému, trojbodovému zisku, pretože jeho súper (Chelsea)  dokázal na konci zápasu zariadiť aspoň remízu vo svoj prospech. Definitívny výsledok zápasu skončil remízou 2-2.

SIG Typci v FCST Kali

V poslednom súboji siedmeho kola SWAN FIFA PRO LEAGUE sa stretli hráči SIG Typci a FCST Kali. Bodovať naplno potreboval hlavne SIG Typci, pretože pred týmto stretnutím okupoval predposlednú priečku, ktorá znamená zostupovú zónu do nižšej ligy. 

Na začiatku prvého súboja sme videli rýchly a krásny zásah v podaní hráča FCST Kali (Liverpool ) po chybe SIG Typciho (PSG). Zápas sa pýšil napínavými súbojmi v strede hracej plochy. Strelecky produktívnejší bol však FCST Kali a potvrdil svoju dominanciu výhrou 1-3. Posledný zápas siedmeho kola nám ponúkol v prvých 20 minútach ďalšie dva exkluzívne gólové momenty v podaní Typciho (Liverpool). Podarilo sa mu nakoniec oplatiť súperovi prehru z predošlého zápasu, pretože Kalimu v zápase chýbalo potrebné šťastie a nedokázal využiť obrovské šance. Zápas tak skončil 3-1 pre Typciho, čo znamená, že obaja hráči získali po 3 body.

Predposledné, 8. kolo sa začne duelom spoluhráčov z rovnakého tímu, ktorými sú SIG FCMARTIN a SIG Typci, reprezentujúcich české mužstvo Sigma Olomouc. Tento duel odštartuje 10.12. v klasickom čase o 19:00, preto nezabudnite sledovať live komentované zápasy na facebookovej fanpage, Twitch kanáli, www.huste.tv a sociálnych sieťach mediálnych partnerov. 

Navyše, na víťaza zápasov SWAN FIFA PRO League si môžeš navyše aj staviť na Niké – www.nike.sk! Nezabudni, že v Niké môžeš stávkovať bez rizika vďaka vstupnému bonusu 20€. Viac informácií o akcií nájdeš tu.

Ak si trúfaš patriť medzi najlepších, neváhaj sa registrovať do nižších súťaží na https://fifaleague.sk/registracia/, z ktorých najlepší dvaja hráči postupujú do elitnej FIFA PRO LEAGUE. Poradie súťažiacich v nižších ligách môžeš sledovať tu https://fifaleague.sk/live-rank/.